NEVEROVATNO: Lopovi pušteni brže nego što su uhapšeni

Ekipa "Novosti"

04. 11. 2018. u 08:02

Policija u petak uzalud uhapsila provalnike na delu u Pinosavi. Inspektori danima spremali akciju, a onda je usledio šok u Tužilaštvu

НЕВЕРОВАТНО: Лопови пуштени брже него што су ухапшени

RAZBOJNICI su nam 45 minuta vršljali po kući! Policija ih je uhvatila na delu, s plenom u rukama. Forenzičari su rekli da je situcija čista i da imaju sve potrebne dokaze. A ipak, ti lopovi su pušteni samo nekoliko sati po hapšenju. Tužilaštvo nije želelo da ih zadrži ni 48 sati, čak ni kako bi bilo sprečeno da utiču na vozača koji im je čuvao stražu i koji je pobegao.

Ovu neverovatnu priču je, za "Novosti", ispričao D. M. iz Pinosave, sela kraj Beograda, kome su lopovi vršljali po kući. U akciji policije iz stanice Beli Potok, u petak uveče, oko 20 sati, uhapšeni su muškaraci G. G. (51) i D. K.(24), osumnjičeni za krivično delo teške krađe.

Uvereni da su prodali nekretninu koju ima u Crnoj Gori i da novac drži u porodičnom domu, razbojnici su svakog drugog-trećeg dana zvali tu porodicu iz Pinosave telefonom, nudeći razne usluge. Kada se D. M. požalio prijatelju na telefonsko uznemiravanje, upozoren je da je verovatno na meti lopova, jer profesionalni kradljivci to često rade, kako bi saznali kada ukućani nisu kod kuće, kako bi odredili vreme za akciju.

Pročitajte još - Rasvetljena filmska pljačka

- Kada sam policiji prijavio te pozive, inspektori su odlučili da razbojnicima postave zasedu - priča D. M. iz Pinosave. - Potrudili smo se da celo selo sazna da u petak slavimo ćerkino punoletstvo i da nikoga neće biti kod kuće. U 18 sati, kada smo otišli u restoran, policija je pripremila sačekušu. Danima pre toga inspektori su pratila telefonske pozive i tačno su znali sa kog broja lopovi zovu. Pustili su ih da uđu u kuću i da izvrše premetačinu. Nisu hteli da ih uhapse pre toga. Više od 40 minuta su im dozvolili da mi vršljaju po kući.

ŠTA AKO SE VRATE? PORODICA D. M. iz Pinosave sada strahuje za sopstveni život i bezbednost. Razbojnici su pušteni iz pritvora iste večeri kada su privedeni jer je tužilac odlučio da ih sasuluša u redovnom postupku, pa bi, kako kažu, mogli da im se osvete. Mogu, kako tvrde, ponovo da im upadnu u kuću i pokušaju da ih opljačkaju.

Lopovi nisu znali da D. M. nije prodao nekretninu, pa pošto željeni novac nisu našli, uzeli su ono što su mogli da ponesu. Po izlasku iz kuće policija ih je uhapsila. Kod njih su tom prilikom pronašli ukradeni nakit, kao i alat kojim su obijali kuće.

- Čim su mi javili da su ih uhvatili, krenuo sam sa slavlja kući. Naša ulica, Druga nova, bila je puna policije i njihovih vozila. Ipak, iako uhvaćeni na delu, dežurni tužilac iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva odlučio je da nema osnova da se počinioci zadrže ni 48 sati. Pušteni su iste večeri! E to me je zabolelo. Policiji nemam šta da zamerim, trudili su se i obavili svoj posao - ogorčen je sagovornik "Novosti".

Policijski službenici podneli su krivičnu prijavu protiv lopova u redovnom postupku.


IZNENAĐENI AKCIJOM

SVI žitelji Pinosave, pogotovo komšije iz ulice Druga nova, bili su iznenađeni brojem policijskih vozila koja su se sjatila u njihovo selo. U prvi mah nisu znali šta se dešava, a onda, kada su saznali, nisu verovali da su svi policajci i forenzičari tu zbog pljačke. Naime, sela podno Avale stalno su na meti kradljivaca, jer tu svoje kuće ima dosta vikendaša. Naselje Trešnja je od početka godine do sada bilo na meti razbojnika čak 40 puta. Zato se meštani ovde pozdravljaju pitanjem: "Je l' noć prošla bez lopova?"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Младен Кг

04.11.2018. 08:23

Срамна одлука дежурног заменика јавног тужиоца да не одреди притвор криминалцима који су ухваћени на делу приликом извршења тешког кривичног крађе већ их је пустио на слободу. Како тај назови тужилац може уопште да оправда свој незаконити поступак на који начин је и он сам извршио кривично дело кршење закона од стране тужиоца и дали има неко ко би морао да га позове на одговорнсот ??? У конкретном случају у целости су били испуњени разлози за одређивање притвора. Код грађана влада сумња у рад