Zapalila se naftna bušotina NIS, povređena tri radnika! (FOTO)

D. N.

20. 09. 2018. u 21:36

U požaru koji je izbio nakon snažne eksplozije, povređena su tri radnika, ali nisu u životnoj opasnosti i njihovo stanje je stabilno. Varnica zapalila gas koji se stvorio iznad sirove nafte

Запалила се нафтна бушотина НИС, повређена три радника! (ФОТО)

foto D.Novković

POŽAREVAC – U četvrtak veče oko 19:30 sati došlo je do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povređena su tri radnika, ali nisu životno ugrožena. Jedan od njih zbrinut je u Domu zdravlja u Kostolcu, a drugi u Opštoj bolnici i, prema poslednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno.

Požar je izazvao veliku paniku među meštanima Bradarca, koji nešto ovako do sada nisu doživeli.

- Prvo smo zaluli snažnu eksploziju, a za njom još nekoliko slabijih. Odmah smo istrčali u dvorište i videli da se iz pravca naftne bušotine diže veliki plamen. Čuli smo da su neki radnici povređeni, ali da se ne radi o teškim povredama – rekli su neki meštani Bradarca.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su Novosti došle, do eksplozije i požara došlo je kada je varnica zapalila gas koji se stvorio iznad sirove nafte. Nakon izbijanja požara, na lice mesta ubrzo su stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć koja je zbrinula povređene radnike. Policija je odmah obezbedila mesto požara i udaljila okupljene meštane, radi njihove bezbednosti.

- Upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostolca, pa je požar ubrzo ugašen i nema opasnosti po meštane i njihovu imovinu – rečeno nam je u Sektoru za vanredne situacije u Požarevcu.NIS sarađuje sa svim nadležnim službama, a nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara - saošteno je iz ove kompanije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragan Lo

21.09.2018. 07:59

@Jale - Nemamo više ništa. Sretni smo što smo našu državnu firmu RTB Bor prodali Kineskoj državnoj firmi, sretni smo što smo našu državnu firmu NIS prodali Ruskoj državnoj firmi. Mi smo najsretniji kad nemamo ništa, zulum stranih držanih kompanija nam nešto jeftiniji.