Oteli Albanca pa tražili 100.000 evra

M. M. R.

23. 04. 2018. u 09:02

Kako su dvojica razbojnika u Raški kidnapovala čoveka sa Kosmeta. Paskolija držali u Aranđelovcu, lisice stavljene u Beogradu

Отели Албанца па тражили 100.000 евра

FILMSKI Policajci otmičare izvukli iz automobila uoči primopredaje / Foto mup.gov.rs

ZAJEDNIČKIM radom policija u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu rasvetljena je otmica pedesetogodišnjeg Albanca s Kosova i Metohije, kako “Novosti” saznaju, a uhapšene su dve osobe tokom primopredaje novca u jednom poznatom restoranu u Beogradu.

Šaćir Paskoli (50) i dvojica osumnjičenih za otmicu, uhapšeni Zoran J. (48) iz Kuršumlije i Ivan S. (43) iz Beograda, u Raški su se našli, kako nezvanično saznajemo, zbog kupoprodaje zemljišta na Kosmetu. Međutim, 17. aprila njih dvojica su, kako se sumnja, Paskolija oteli i zatočili u jednoj kući kod Aranđelovca.

- Držali su ga u jednoj vikendici, a primopredaja novca trebalo je da se dogodi u Beogradu. NJih dvojica su tražili 100.000 evra da bi oslobodili Albanca - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Novac je trebalo da im donese Paskolijev poslovni partner iz Beograda. Dogovor je navodno bio da se sastanu u jednom popularnom prestoničkom lokalu, kako bi platio otkup za Paskolija.


Ipak, prilikom primopredaje novca policija je uhapsila osumnjičene. Kako nezvanično saznajemo, Ivan S. je odranije poznat policiji i iza njega je više krivičnih prijava zbog krađa i razbojništava. NJegova vikendica je bila mesto gde su držali Šaćira Paskolija, i policija je pretresla ceo taj objekat.

- U pretresu vikendice I. S. pronađeni su pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija - naveli su u nedelju iz MUP.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Kursum-Ljuti

24.04.2018. 01:35

@Nikola Zlatibor - Treba da te je sramota sto zalis Paskolija i da pretis likvidacijom.A da prethodno nisi ni proverio ni cuo kakva je bila uloga Paskolija u zadnjem ratu 1999 i kakvu je nameru imao sa zemljom u Kursumlijskoj opstini.Ne podrzavam kriminal! Ali ne moze niti ima pravo neko iz Zlatiborske idile dok prodaje prsutu i i rentira krevete Albanskim turistima! Da soli pamet i da sudi ljudima u Kursmlijskom kraju koji zive uz administrativnu liniju sa Kosmetom!Ne znas pravu pricu a odmah branis sipca!

profesor

23.04.2018. 10:16

ako treba ih osloboditi i neka im isplate otkup bar ce prestati kupovati srpsku imovinu.