Ojadili Novi Sad za 1,3 miliona

Đ. Vukmirović - I. Brcan

24. 09. 2013. u 10:28

Osmoro iza rešetaka zbog mahinacija sa gradskim građevinskim zemljištem. Glavni osumnjičeni Borislav Novaković, Petar Matijević i Vojislav Gajić

PRIPADNICI Uprave kriminalističke policije i Poreske policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, u utorak su uhapsili osmoro Novosađana, među kojima su i Borislav Novaković, visoki funkcioner DS i bivši direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada, Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević“, i Vojislav Gajić, vlasnik „Aleksandar gradnje“.

Uz njih, uhapšeno je i troje Novakovićevih saradnika iz ZIG, Tatjana Gašović, pomoćnik direktora za građevinsko zemljište, Milana Sučević, rukovodilac službe za pravne poslove, i Svetlana Bajić, samostalni organizator za pravne poslove, kao i Milan Jozanov, direktor IMM, i Zoran Ćulum, bivši direktor „Aleksandar gradnje“, danas direktor Regionalnog centra Rajfajzen banke u Novom Sadu.

Oni su, kako se navodi u saopštenju policije, bili akteri mahinacija sa građevinskim zemljištem na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope u Novom Sadu, površine 1.174 kvadratna metra, na kojem je Gajić podigao hotel „Holidej in“. Zbog tih mahinacija budžet Novog Sada oštećen je za 136,6 miliona dinara ili 1,3 miliona evra, a Matijeviću pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara, odnosno 1,8 miliona evra.

GLASANJE IZ SOLUNA Borislav Novaković (49) je, trenutno, potpredsednik Izvršnog odbora DS i šef poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Vojvodine. Direktor novosadskog ZIG-a bio je od 2008. do početka 2012, kada je, zbog sukoba interesa, napustio tu funkciju. Od 2000. je bio poslanik Skupštine Srbije, a u žižu političke javnosti ušao je zbog čuvene afere „Solun“. Mada je bio u Solunu, njegovom karticom je 3. decembra 2001. dobijen presudan glas za usvajanje tadašnjeg Zakona o radu. Od 2000. bio je predsednik Skupštine Novog Sada, da bi 2004. na prvim direktnim izborima za gradonačelnika, izgubio od Maje Gojković.

Novaković i njegove saradnice se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja koje su, kako se precizira u saopštenju UKP, počinili tako što su propustili da 2010. Matijeviću oduzmu pomenuto zemljište.

- Ugovor o zakupu tog zemljišta na 80 godina ZIG je sa Matijevićem sklopio 2007. i on je tu, u roku od tri godine, morao da završi jedan poslovni objekat - objašnjava izvor našeg lista blizak istrazi. - Gradnja, međutim, nije ni započeta i ZIG je morao da raskine ugovor i raspiše novu licitaciju.

Umesto toga, nastavlja sagovornik „Novosti“, Novaković je sa Matijevićem potpisao aneks ugovora po kom se zakup zemljišta, bez javnog oglašavanja, predaje Gajiću. I Matijević i Gajić, kao i njihovi uhapšeni saradnici se, inače terete za krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi, odnosno za poresku utaju.

- Taj aneks je potpisan upravo u cilju izbegavanja sprovođenja novog postupka javne licitacije, iako je to bila zakonska obaveza, čime je preduzeću Petra Matijevića pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara ili 1,8 miliona evra - precizira se u saopštenju UKP.

Izbegavanjem te licitacije je, navodi se dalje u saopštenju, budžet Novog Sada oštećen za tačno 86,2 miliona dinara koliko bi iznosila minimalna početna licitaciona cena i koliko bi Gajić morao da plati da je ona održana.

Mada je realizovan tek 2010, policija sumnja da su se Matijević i Gajić još 2008. dogovorili da ovaj drugi, bez licitacije, a time i bez dodatnih troškova, preuzme izuzetno atraktivnu parcelu. Kada im je to, pošto je Novaković u ime ZIG-a potpisao pomenuti ankes, i pošlo za rukom, oni su zemljište međusobno prometovali suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji i ugovoru o njegovom zakupu. Oni su, tvrde u policiji, međusobna potraživanja „prebili“ na konto poslovnih lokala koje je Gajić dao Matijeviću.

- Osumnjičeni Gajić i Ćulum su, uz pomaganja Matijevića i Jozanova, počinili krivično delo poreske utaje tako što su, u nameri izbegavanja poreza, simulovanim pravnim poslovima u septembru 2010. izvršili fakturisanje po računu od 327,6 miliona dinara neistinitog sadržaja koje je IMM izdao „Aleksandar gradnji“ - navodi se u saopštenju.

U tom računu je, kako se dodaje, neistinito navedeno da se prodaje već „započeta gradnja hotela, a stvarno je izvršen samo prenos prava trajnog korišćenja zemljišta bez započete gradnje objekta“. Na osnovu toga je, u poreskoj prijavi „Aleksandar gradnje“ za septembar 2010. nezakonito umanjena poreska obaveza za 49,9 miliona dinara, što, zajedno sa pomenutih 86,2 miliona čini ukupnu štetu od 136,6 miliona dinara nanetu gradu Novom Sadu.


''PARK SITI''

Prema saznanjima „Novosti“, predmet istrage protiv Gajića i Ćuluma je i način na koji je ovaj prvi postao vlasnik elitnog poslovnog centra „Park siti“. Taj objekat, vredan 45 miliona evra, započeo je da gradi holandski „Vondel kapital“. Gradnja je, međutim, obustavljena zbog duga od 28 miliona evra kod Rajfajzen banke čiji je novosadski deo tada vodio Ćulum. Pod nejasnim oklonostima, vlasnik „Park sitija“ je, u leto 2010. postao Gajić, a Ćulum neposredno posle toga direktor „Aleksandar gradnje“.

STANOGRADNJA, HOTELI...

Poput Matijevića, i Vojislav Gajić (59) je u Novi Sad početkom devedesetih godina došao iz Hrvatske, preciznije iz Bobote nadomak Vukovara. Osnovna delatnost kojom se, stvarajući svoju imperiju, bavio bila je stanogradnja. Na najboljim lokacijama u gradu sazidao je više desetina zgrada, a vlasnik je i velelepnog centra „Aleksandar bulevar“ na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Novosadskog sajma, robne kuće „Nork“ koju je kupio na licitaciji, kao i hotela „Aleksandar“ na Bulevaru cara Lazara.

GAJIĆ PO PODNE

Sedmoro od ukupno osmoro osumnjičenih uhapšeno je u utorak u ranim jutarnjim časovima u svojim stanovima, samo je potraga za Gajićem trajala do popodneva.

Prema nezvaničnim informacijama, Matijević je bio vrlo neprijatan prema pripadnicima UKP. S druge strane, Novaković je uhapšen svega nekoliko dana pošto je izašao sa Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Zanimljivo je da je tamo smešten pre mesec dana, kada se informacija o predstojećem hapšenju prvi put pojavila u javnosti.


IMPERIJA MATIJEVIĆ

Imperija Petra Matijevića (62) koji je, početkom devedesetih, u Novi Sad došao iz Zagreba, zaista je ogromna. Sastoji se od 25 preduzeća sa 2.400 radnika i godišnjim prometom od oko 20 milijardi dinara. Najveće je IMM sa dnevnom proizvodnjom od 120 tona mesnih prerađevina.

Vlasnik je i 24.000 hektara obradive zemlje u kombinatima koje je kupio u poslednjih desetak godina. Njegovi su i „Sloboda“ iz Novog Sada i „Vojvodina“ iz Zrenjanina, koje se bave ugostiteljstvom, i „Agrovojvodina-mehanizacija“, „Bazar“, „Uzor“ i „Novotrans“ iz Novog Sada i „Tekstilpromet“ iz Zrenjanina čija delatnost je trgovina. U strogom centru Novog Sada podigao je i hotel „Centar“, a njegovi su štamparija „Budućnost“, kao i „Ekolab“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (92)

Todor

24.09.2013. 10:41

Pod plaštom demokratije DS kadrovi su Srbiju unazadili kao nikad pre. Jeza me prođe od pomisli šta bi bilo i kakve bi žabe ovaj narod gutao da Tomislav Nikolić nije pobedio Tadića na prošlim izborima.

AVATAR

24.09.2013. 10:54

Hapsenje Matijevica i Novakovica je najbolji potez ove vlasti sto se tice delovanja u Novom Sadu.

Nenad Sremac

24.09.2013. 11:12

Ko je sumnjao u borbu protiv korupcije i kriminala grdno se prevario. Radi se istim intenzitetom i voljom.Dolazi vreme da se umakači prstiju u med dovedu pred lice pravde.

Jesen stiže dunjo moja

24.09.2013. 11:13

Ko kaže da neće Vojvodina doći na red. Eto, opret će demokrate da izađu u javnost kako se hapsi samo njihov kadar i kako je ovo političko hapšenje. Smešno sa njihove strane.

Nenad Sremac

24.09.2013. 11:14

Nema skoro nijedne afere a da nije neko umešan od visokih funkcionera DS-a.

Seljak iz Dragodola

24.09.2013. 11:14

Vucic treba da napravi regionalne timove, pa kasnije da ih podeli na opstinske, ma ja bih napravio i za mesne zajednice, da se preceslja drzava jednom ividi ko je ko od dece i sta uradio Srbiji, pa onda lepo u oporavak, a bice nam lakse da se razvijamo , ako ne krademo svoju zemlju. Da se stvori trend po kom je glupo krasti, a obraz i cast na prvom mestu. Geni nas cekaju , a mi se glupiramo i prodajemo postenje za neke pare. Srbija ne sme da trpi zbog moralnog posrnuca pojedinih individua.

najlon

24.09.2013. 11:20

Ja ne verujem koliko se kralo u ovoj drzavi..,pa ima bar milion lopurda!Problem je sto su oni najjveci lopovi jos uvek na slobodi.Mislim tu na Vlahovica,Koleta secera,Z.Mitrovica,Cedu,Vesica,Covica,Dinkica,Djilasa,Bajatovica i jos stotine poznatih faca!Prosiriti zatvorske kapacitete,PODHITNO!!!

Andrej77

24.09.2013. 12:25

@najlon - Prosiriti na Nikolica, Vucica, njihove rodjake, kumove i stranacke kolege. To sto su manje sposobni pa nisu ukrali koliko su hteli ne znaci da su manji lopovi.. samo su manje ukrali!

mikica

24.09.2013. 11:52

Dosta je bilo monopolizma, a sve na štetu poštenog i vrednog srpskog paora, Dotični gostpodin je uništio stočni fond Srbije, treba će godine da se sve dovede u red. Pozdravljam inicijativu vučića, neka samo tako nastavi.

MUTANT

24.09.2013. 11:53

Nije se Matijevic probio na trziste zbog dobrog kvaliteta mesa vec zbog prevarantskih sema i semica.

ZITO

24.09.2013. 11:55

Neka svi koji su ostetili drzavu za to i odgovaraju,kada su bili hrabri da kradu neka sada svoju hrabrost pokazu u zatvoru.

Enigma

24.09.2013. 11:59

Nepravda koja je godinama tistila gradjane Srbije konacno pocinje da se resava,ne samo kada je Matijevic u pitanju vec i svi ostali koji su na bilo koji nacin ostetili drzavu.

redar

24.09.2013. 12:04

Mislila sam da u Srbiji lopovi nikad nece da se hapse kad ono iznenadjenje,kako samo krenuli umesto skola cemo graditi zatvore ali tako i treba,vreme je bilo da u drzavi bude reda.

BIZNISMEN

24.09.2013. 12:06

Ako su uhapseni...oni su sramota Srpskog naroda i oni i svi njima slicni.Dok Srbija grca u neimastini oni su se nelegalno bogatili i svojim raskosnim zivotom prkosili siromasnim gradjanima Srbije.

Todor

24.09.2013. 13:51

@BIZNISMEN - Razlog hapsenja Matijevica je kupovina poljoprivredni zadruga u slavoniji a ne to sta pisu srpski mediji i ustaski poslusnici u srbiji

MatijaBG LDP

24.09.2013. 12:22

Pa zar ovaj pre neki dan nije najavio finansiranje prljavog FK Zvezda?Novo mazanje ociju....rusi se BG vlast,hapse se i pustaju neke sitne ribice,jer istrazivanje pokazuje da je SNS sa 42%,pala na 38%.....nicim ne mozete da prikrijete cinjinicu da Srbija pod vasom vlascu propada.Cvetkoviceva vlada je bila pojam za ove propalitete!Uskoro,sindikati na ulicama!

dr House

24.09.2013. 13:07

@MatijaBG LDP - Matija vi nikako ne možete da skrijete nezadovoljstvo i negativizam koji nosite u sebi, i ne bih se složila sa vama da je Matijević sitna riba, jer mi u Vojvodini dobro znamo šta je sve pokupovao, samo ne znamo od kojih para!

Seljak iz Dragodola

24.09.2013. 13:21

@MatijaBG LDP - Kakva istrazivanja? Tih 38 % su procenat masti onih koji su se "omastili" od naroda , pa najureni na izborima prosle godine... i mislim da je vreme da potrazis neku pomoc strucnih u oblasti psihologije, jer price o tome kako neko pobecuje sa 37 % i to mu donosi vecne vlasti u bg-u, pa price o nekim izlascima na ulice da se brani demokratsko pravo Dragana Djilasa i njegovih 37 % su za analizu. Duboku analizu.

Max

24.09.2013. 12:25

Prvo ove okolo po Srbiji pohapsiti,pa onda krenuti sa hapshenjima u Parlamentu....Odakle im enormno bogatstvo,nepostovanje Ustava i prodaje Kosova....mada promene u Srbiji mogu doci samo sa ulica.Ova Vlada koga god uhapsi,pusti ga posle nekoliko dana na slobodu,a ako ih kazne,dadnu mu da nosi narukvicu oko noge,a to je kao da nisi na robiji.

Klementina

24.09.2013. 12:29

Zadnjih par dana sve vesti vezane za DS su da je uhapsen ovaj ili onaj funkcioner. Pitam se da li tamo postoji bar jedan covek koji je radio posteno i po zakonu?

ciceron42

24.09.2013. 16:07

@Klementina - Klementina:A šta je sa Majom Gojković,sa Mirovićem....Oni verovatno čekaju da neko iz DS-a bude ministar policije?

Мула Јусуф

24.09.2013. 16:37

@Klementina - ima,moja baba,svakog dana prolazi pored pošte.

Marijan Veljic

24.09.2013. 12:38

Gde ima dima ima i vatre, sve se nesto bojim da su uhapseni bez razloga. Svi su oni uspesni biznismeni kojima je ranija vladajuca garnitura davala kredite koje nisu vracali. Tako moze svak biti uspesan. .

Miske_Sa

24.09.2013. 12:43

Proizvodnja mesa od genetski modifikovanih zivotinja (codex alimentarius.)U to je gospodin Matijevic ulagao novac. Mislim da zasluzuje dozivotnu.

Miha

24.09.2013. 13:21

E moj Matijevicu, izgleda da nije bilo dovoljno ono sto si odlucio naprasno da "sponzorises" FMP...

blabla

24.09.2013. 13:30

@ - Smesno, pa covek sutra moze da izadje pred sud i kaze da jesam pogresik priznajem krivicu. Platicu tih 1.5 miliona eura. U zamenu za 6 meseci nanogice. I dovidjenja. Sustina je da nisu problem bogati ljudi u Srbiji. Problem su podmitljivi politicari, funkcioneri... koje ti bogati pojedinci koriste na stetu vecine. Kada ne bi bilo tih podmitljivih onda bi i bogati siromasni imali istu sansu. Ovako od ovog nista nece biti kao i po obicaju tresla se gora rodio se mis!

Radica

24.09.2013. 13:36

Gospodo, prestanite da iritirate ovaj jadni narod tako što samo prikazujete lopove! Sve šta su ukrali do dinara da vrate a ne da pare čuvaju na nekim tamo ostrvima pa kad se utiša galama oni žive kao kraljevi! Da im uzmete sve i spašavajte ovaj namučeni narod!

dr

24.09.2013. 16:38

@ Radica - Tacno tako, dokazano da je neko uzeo milion prvo da vrati to sto je uzeo, novac, neketnine itd. ako hvali u zatvor. Mjesec dana vrijedi toliko pa izracunati koliko da lezi za to sto hvali.

Deki

24.09.2013. 14:07

Uf, mora da se bliži nova runda "pregovora" i nova veleizdajstva državnih interesa i teritorijalnog integriteta države Srbije, čim je krenuo novi talas skretanja pažnje.

Milica

24.09.2013. 15:44

Dakle , stvarno nema više zaštićenih. Svi oni koji su učestvovali na urušavanju Srbije i sticali korist na nezakonit način , moraju da odgovaraju.

crno-beli svet

24.09.2013. 15:54

@Milica - Varas se Milice, iako bi svi mi zeleli da je tako, to je ipak prica za naivne.Sta je sa Covicem, Karicem i ostalim finansijerima gosn Vucica??Pa ova farsa sa Stankom Suboticem...

Deda

24.09.2013. 16:05

Ovo je sića za koje ih optužuju. Ako istraga bude htela mnogo toga će biti oznanjeno.

iz glave

24.09.2013. 17:13

dobro je što čiste, a ne valja što čiste da bi se hrvati i slovenci širili i monopolizovali Srbiju

PetrArk

24.09.2013. 17:31

Ko zna za koliko su još oštetili državu i građane, jer ova gospoda imaju toliki kapital koji niko nije mogao steći na pošten način već samo muljavinama. Ovo je tek početak istrage protiv njih. U međuvremenu ko zna šta će se još otkriti i izaći na videlo, ali platiće oni za sve malverzacije koje su počinili.

Cestitka

24.09.2013. 17:50

Cestitam na dosadasnjoj brobi protiv korupcije i institucijama, koje jako naporno rade,samo tako nastavite ovo je tek pocetak.

CANE - SREMAC 54

24.09.2013. 17:58

Au kakva ekipa je dosla na red, samo se bojim da ce sada opet biti da se hapse iz politickih razloga. A to sto su ukrali po par miliona evra nema veze. Ja sam za to da se pohapse svi koji se bave kriminalom i koji su doveli do toga, da gradjani Srbie zive kao najveci bednici, da nemaju za hranu, lekove, ogrev. Dok takozvani na brzinu bizismeni ne znaju sta ce od kapitala kojeg su stekli preko noci.

miki

24.09.2013. 18:01

Novi Sad je pre ovih ljudi bio malo vece selo, ne kazem da lopove ne treba hapsiti ali ovde su lopovi pomenuti funkcioneri a ne matijevic , oni su davali dozvole i odredjivali ko ce ikoliko kome platiti. zato pustite ljude da rade i dobro ih oporezujte inace cemo sedeti plakati jer su ti ljudi proizvod nefukcionisanja drzave a sa druge strane bez njih masa ljudi ide na ulicu. pa cemo davati strancima sve za dzabe samo da dodju i zaposle nas

Mirko i Slavko

25.09.2013. 09:53

@miki - Kod tebe je ili belo ili crno ,znaci ko gradi on moze i da krade ?

Srbijanac

24.09.2013. 18:05

Svakodnevno se cuje koliko su ojadili drzavu, i sta su sve radili, pa to je strasno ljudi moji, obogatili su se na ra cun jadnih i siromasnih ljudi. I treba da se sprovede detaljna istraga i da se kazne, svi.

miki

24.09.2013. 18:08

Mozete vi da pricate sta hocete ti su ljudi izgradili novi sad a ne pokrali ko politicari, a ko im je omogucio iz drzavnog aparata bilo sta mimo zakona na robiju

kvazigeograf

24.09.2013. 18:38

to je novakovic koji je u srbiju, nedaleko od beograda smestio turski podrum i ubedjivao poslanike skupstine srbije da je poslanica ds neda arneric lazno stigla iz bodrumna u skupstinu i bila lazno na glasanju. ; majstor geografije i carobnjak dzeparos,iz mog u svoj..

BONDJORNO

24.09.2013. 19:25

Dobra vest gos.Dačiću.Samo napred u nova rasčišćavanja.Voleo bih od vas da lično čujem kada će se zagonetka oko "kofečića" jednom dana rešiti.Znam da je taj slučaj pokrila velika naslaga prašine,ali stoji I malja na mnoge političare, koji su kumovali toj kradji.

Mirko i Slavko

25.09.2013. 09:51

@Slab_sam_do_plate_JA - Ojadili su narod gore nego 100 milosevica

kole

24.09.2013. 21:09

Smradovi i lopovi dodjoški i domaći hoštapleri. Pa šta je Novaković ceo život radio i uradio. Ove ,,kadrove sve proterati iz zemlje da se nikad više ne vrate.

Ive

25.09.2013. 09:44

@kole - Gospodine, zašto mislite da vaši, domaći nisu lopovi? Ili su samo dodjoši loši, a svi Vojvođani pošteni, fini, krasni? Ma, tako vam Racije! Ovaj lokal patriotizam je još jedan pokušaj očuvanja čiste vojvođanske nacije od prljavih dođoša? Koliko je samo dođoša izrabljeno od strane domaćih lopova koji su se drsko okoristili njihovom mukom. Predlažem da prvo proterate tzv.domaćeg Nenada Čanka.

Mirko i Slavko

25.09.2013. 09:50

@kole - Dodjosi su vam uveli moralna pravila posto ste vi dotle a mozda i sada ko koga stigne imali odnose medju vama

mitar

24.09.2013. 21:15

u ovome samo fali jedan krupan detalj - da je raskinut ugovor sa Matijevicem grad Novi Sad bi morao da mu vrati pare za zakup zemljista. I fali I to, da je veliko pitanje da li bi se neko javio na licitaciju po novoj ceni. vako policija kao mali Perica zamislja da funkcionise ekonomija. I jos nesto ZIG NIJE morao da raskine ugovor sa Matijevicem, vec je imao opciju.da se drzi toga Novi Sad bi bio blokiran dans za vise od 30 mil EUR. da li ce ikada iko iz policije da odgovara zbog losih optuznica

Tozovac

24.09.2013. 21:31

Kako je lepo čuti da su neki naši zemljaci, tokom 90-ih došli ovamo kao izbeglice a onda iz ničega stvorili milione i milione evra... ajde, ne baš noseći gajbice, ali ne verujem da su mogli nečim nepoštenim u onim ratnim godinama... benzin, nafta, cigarete, alkohol... stanogradnja je ipak 100% čist i pošten posao, naročito kada ga rade Crnotravci za pola dnevnice, bez dozvola i zaštitne opreme

Deda

24.09.2013. 21:55

Borislavu Novakoviću kao politički podvig treba dopisati. Uništavanje Almaškog groblja i skrnavljenje preko 1200 grobova od kojih su mnogi završili na gradskoj deponiji. Postoje snimci novinara tih ne dela. Groblje je bilo zaštićeno visokom zaštitom, zavoda za zaštitu spomenika Srbije.

Karađoz

25.09.2013. 01:08

Apsolutno više nije potrebno da se naglašava da je neki političar koji je uhapšen član DS. Posle toliko vremena to se podrazumeva

Sredoje

25.09.2013. 06:02

Samo da i ove ne puste kao Miskovica, nesto u njih bas i nemam poverenje, poverovacu im kad krenu sa oduzimanjem imovine. Do tad Goodbye Charlie!

Marko

25.09.2013. 06:14

Matijevića posebno treba "proveriti" zbog prodaje GMO hrane! Ljudi, ne kupujte hranu prerađenu kod njih!

Neobavesten

25.09.2013. 06:49

Super, hapsenja... a sta je sa g. Ministrom, sto je u Novome Sadu napravio aferu "autobuska stanica" sa Nasom Majom... Bese da je covek iz SNS, a da Novi Sad duguje 400 miliona dinara!

darko

25.09.2013. 07:17

Ne bi da nikoga branim ali za razliku od onih koji su kradene pare iznosli u vrećama iz Srbije ,Matijević je pokušao da uradi nešto u Srbiji.Malo je takvih koji se odluče da ulože u proizvodnju i naravno da nije on pokupovao sve bi bilo hrvatsko.Ko je kriv neka robija ali šta raditi sa 2 400 radnika?

poznajem slucaj

25.09.2013. 12:14

@darko - Izneo je i Pera novac iz Srbije, nije sve tu,cerka mu je studirala u Svajcarskoj i tamo postoje razni racuni..treba preispitati kako jedan izbeglica za kratko vreme sve to stekne, nije on nista sposobniji od nas ostalih ,jedino je drzak i bezobziran,i ne bira sredstvo da dodje do novca..pa makar potrovao i pola Srbije...nema zakona u ovoj zemlji..tuzno!!!

malikiza

25.09.2013. 08:38

A zasto Aca prvi (potpredsednik) ne inicira donosenje Zakona o poreklu imovine političara i tajkuna od 1990god iZakon o konfiskaciji imovine koja je nastala na privilegovanom položaju na tržištuOvako uhapsi ih, oni iz pritvora upravljaju ogromnom imovinom,pa ih pustaju jednog po jednog, Pa ko god je jos osidjen vo je samo zamajavanje, hapsenje politickikh protivnika, Srbija i dalje tone

Demokrata - EU!

25.09.2013. 09:01

Ali ne razumete!! Uskoro ih puštamo na slobodu, a novac im ostaje u bankama!! hahahahahahahaha!!!

Mirko i Slavko

25.09.2013. 09:48

Zna li neko koliko je broj ovih zutih skakavaca koji su za nekoliko godina politikovanjem naroda postali euromilioneri otimajuci milione od naroda bavljenjem politikom ?

Mosa-Bec

25.09.2013. 11:23

@Mirko i Slavko - E taj se podatak jos uvek krije od javnosti ,kao i onaj da neki GOSPODIN iz mislim da je iz Sabca , kupuje sine od srpskie zeljeznice za 4 din. po kg. a prodaje ih za 25 din. po kg.Eto kako se zaradjuje u Srbiji !!!

MatijaBG LDP/DS

25.09.2013. 11:25

@Mirko i Slavko - Prvo da prebrojite zute skakavce koji su preskocili ove dve godine u SNS!Pozdrav za Mirka i Debilka!

MatijaBG LDP/DS

25.09.2013. 11:24

Pa taj Matijevic je najvece bogatsvo stekao od 1995/te do 2000/te godine....vreme kad su danasnji Evroradikali dobijali titule Vojvoda,a danas im je idol Angela Merkel!

Radoje

25.09.2013. 12:09

@MatijaBG LDP/DS - Opet jedeš karamele i bodeš ježa u leđa.Rat je krenuo 1991.i nakon toga je on pokrao "Gavrilović",i širu okolinu.1995 je već imao objekte.Ne mlatuckaj praznu slamicu,davežu interesni.Najveći finansijer DS-a.

MatijaBG LDP/DS

25.09.2013. 12:50

@MatijaBG LDP/DS - Pa tu se Lazoje krije zeka peka,najveci finansijer DS/a,bas tu,zato ste ga sad uhapsili!Ko je finasijer SNS/a?Mi to jos nismo saznali...kako ej mogu da se jedna stranka formira otimanjem poslanika SRS/a,rusenjem jedne partije i odmah ima najvise novca za izbornu kampanju?Reci te nam,please!:)

Dragan

25.09.2013. 20:05

@MatijaBG LDP/DS - Matija, verovatno si u pravu što se tiče toga kada je Matijević stekao bogatstvo. Međutim njemu je u Srbiji trebala takva vlast koja će legalizovati njegovo nelegalno stečeno bogatstvo tako što će mu dozvoliti da kupuje firme, zemljište itd, a da ga pri tome ne pita za poreklo novca i takvi su došli na vlast 5. oktobra 2000. On je zauzvrat bio finansijer Demokratske Stranke, a u firmama koje je kupovao je zavodio teror i strah i niko mu ništa nije mogao sve do juče.

marko

25.09.2013. 12:20

U svakoj pljacki naroda je DS ali su oni sa vestim spinovanjem pokusali da za sve optuze DSS.To im na srecu nece proci.

Mongol Ulanbator

25.09.2013. 12:36

Treba srusiti sve srpsko. Niko od vas pljuvaca se ne pita da li je normalno da Hrvat Todoric drzi 50% strateske prodaje hrane u Srbij. Za vas je to normalno? Matijevic jzaposljava oko 3000 ljudi, placa poreze u ovoj zemlji, ulaze pare u ovoj zemlji, a Todoric ih iznosi u Hrvatsku. Samo sto Hrvati cuvaju svoje ljude, ne vuku ih po blatu kao Srbi.

mirkec

25.09.2013. 14:21

@Mongol Ulanbator - mijatovicu je "genom"hranu iz juzne amerike stilaza u albaniju i prepakirala se; da je njegov brend.trovac!

jovandeka

25.09.2013. 12:38

Niste uspjeli da skršite Miškovića,pa hajde sada da skršite Matijevića.Ovaj je malo gadniji od Miškovičća i teško se vari.I onako sve staje i nestaje,pa hajde da netstane i ovo što radi.On zapošljava 24.ooo radnika.I šta hoćete,da vam broji pare.Pa nisu vam ih brojali ni Karići,ni ostall tajkuni,koji su ojadili Srbiju za 100 milijardi erva,pa šetaju slobodno po Srbiji i bijelom svijetu.Nije sakrio zemljište,na njemu napravljen velepan hotel,pa da i Novi Sad ima Holidej In.

kata

25.09.2013. 13:47

jadne izbeglice,treba ih pomoci kako bi bile sto agresivnije i arogantnije...spasla se Hrvatska

pjotra

25.09.2013. 15:13

poznato je koliko dobija rudar za iskopanu tonu ili drvoseca za kubik. Nasi zatvori su mnogo humani.poslati lopove u rudnik i sumu i dok ne otplate ukradeno kroz rad nema slobode. I ja bih isao u zatvor za 100000 evra na 3-5 godina jer toliko ne mogu da zaradim.

mac

25.09.2013. 15:24

Nemojte mi reci da je Matijevic koji ima 24000 radnika trebao uzeti to zemljiste zbog pisljivih 1.3 miliona. Sta novinari rade narodu? Politicari prodaju celu zemlju za sitnu paru a policiju huskaju da hapse "strance" pa ovu pricu ne moze da povjeruje nijedno dete u obdanistu. Boze pravde,neka te bog sacuva zemljo Srbijo jer trenutni politicari sigurno nece. Nadam se da cete konacno objaviti bar jedan od mojih komentara. Hvala!

banex

25.09.2013. 19:06

U Srbiji se ne hapse ljudi zato što su bliski nekom političaru ili stranci, kako to žele da predstave neki opozicioni političari, nego se hapse ljudi koji su počinili nezakonite radnje, kojima su na uštrb državnih budžeta, svoju imovinu višestruko uvećali, a svoje džepove napunili, a ako se među tim ljudima nađe i neko blizak bilo kom političaru, to je problem tog političara, što se okružio takvim ljudima, a ne onih koji vode borbu protiv korupcije u Srbiji.

Veljko

27.09.2013. 12:27

Nadam se da ce pocinioci ovih dela odgovarati. Nema vise politickih zastita.