Nemački sud doneo meru: Junajted oštetio Telekom Srbije za 100 miliona evra

E. R.

nedelja, 01. 03. 2020. u 19:44

Немачки суд донео меру: Јунајтед оштетио Телеком Србије за 100 милиона евра
Nemački sud doneo privremenu meru zabrane internet platformi holandske "Junajted grupe". Nelegalno dekodirali kanale portala GO4YU i pustili ih kroz svoju mrežu

SUD u Nemačkoj doneo je privremenu meru zabrane internet platformi NettV, u vlasništvu holandske "Junajted grupe", da emituje nekoliko kanala na koje isključiva autorska prava ima portal GO4YU u vlasništvu kompanije "Telekom Srbija".

U presudi Okružnog suda u Frankfurtu navodi se da su zaposleni "Junajted grupe" kanale konkurenta nelegalno dekodirali i pustili kroz svoju mrežu, objavio je portal "Digitalna televizija". Piraterijom je "Telekomu Srbija" naneta šteta veća od 100 miliona evra godišnje.

Kompaniji "Solford trejding ltd.", sa sedištem na Kipru, koja posluje u sklopu holandske "Junajted grupe", naloženo je 17. februara da prestane sa prikazivanjem sadržaja četiri privatna i državna emitera na svojoj internet platformi NetTV.plus.

Nemački mediji prenose da su advokati portala GO4YU u januaru pisanim putem obavestili "Junajted grupu" da "Solford", operater NetTV.plus-a, krade od drugih emitera.

- "Junajted grupa" nam je zatim prosledila pismo "Solforda" u kojem se poriče bilo kakva piraterija - kazao je Bogdan Gecić, advokat portala GO4YU. - Onda je NetTV.plus, kao počinitelj uhvaćen na delu, prebegao na novu veb-stranicu. Stranica se sada redirektuje na EON.tv, brend NetTV.plus-a.

Inače, "rat" između "Telekoma Srbije" i "Junajteda" u našoj zemlji traje od sredine januara. Tačnije, od 17. januara programi "Junajteda" ne emituju se kablovskim operaterima koji su u sastavu "Telekoma Srbije", jer nije postignut dogovor o ceni ove usluge.PODNETA I TUŽBA

"TELEKOM Srbija" je u međuvremenu podneo i krivičnu prijavu tužilaštvu u Frankfurtu zbog kršenja autorskih prava i sumnje u pranje novca.

- S obzirom na to da u mnogobrojnim slučajevima krađa TV sadržaja prolazi nekažnjeno, masovno gledanje nelegalno emitovanih kanala nanosi ekonomsku štetu platformama i kompanijama koje polažu pravo na reemitovanje TV signala - piše "Digitalna televizija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gane

01.03.2020. 20:52

Telekom osim Arene Sport nema ni jedan vredan kanal u svojoj ponudi tako da steta od 100 miliona evra nema blage veze s mozgom ni sa istinom. Nemaju SportKlub, nemaju Cinestar HD paket, nemaju Novu S, nemaju N1, nemaju Fox HD kanale, ono sto imaju je uglavnom u davno prevazidjenoj SD rezoluciji. Teoretski je nemoguce da ih neko odsteti. Ne poznajem ni jednu normalnu osobu koja je pretplstnik IPTV Telekoma.

Lena

03.03.2020. 10:48

@Gane - Da li zaista mislite da sto puta napisana laž time postaje istina? MTS od jeseni u svojoj ponudi ima sve FOX kanale i to u HD rezoluciji. Mnogi moji prijatelji i poznanici su potpisali ugovore za MTS Box optika pakete i niko se nije pokajao. Među njima ima i profesora univerziteta, autora udžbenika itd. MTS optika je najbolji tehnološki projekat u poslednjih 30 godina, samo da ga malo ubrzaju pa da i stanovnici manjih mesta konačno dobiju prilku da koriste kvalitetan internet.