Vlada Srbije podelila je 470 miliona dinara prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za projekte 150 ustanova i organizacija u Srbiji.

Vlada je donela rešenje o dodeli oko četiri miliona evra, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić.

Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj ulici u Beogradu dobila je 2,06 miliona dinara za projekat Nabavka videokolonoskopa za dijagnostiku i lečenje gastrointestinalnih bolesti u pedijatrijskoj populaciji.

PROČITAJTE JOŠ -
IZGRADNjA KORIDORA 10: Obnova svih oštećenih drumova

Takođe, Ginekološko akušerska klinika Narodni front u Beogradu je dobila tri miliona dinara za projekat Jačanje kapaciteta za endoskopsku hirurgiju.

Kliničko bolnički cenar Zemun dobio je 11 miliona dinara za nabavku medicinske opreme i sanitetskog vozila, Narodno pozorište u Beogradu 10,7 miliona dinara za projekat unpaređenja dostupnosti kvalitetnih kulturnih sadržaja grajdanima Srbije i turistima kroz jačanje tehničkih i produkcionih kapaciteta u Narodnom pozorištu.

Zadužbina Ilije M. Kolarca u Beogradu dobila je 11,1 milion za investiciono održavanje programskog prostora, Predškolska ustanova Bambi u Loznici 2,7 miliona za adaptaciju i rekonstrukciju, Opšta bolnica Valjevo 5,5 miliona, Gradska organizacija slepih Beogad 2,7 miliona dinara za projekat RAdom ka inkluziji.

Osnovna škola Bora Stanković u Beogradu 3,8 miliona dinara za projekat Moja škola - sredina koja motiviše, Dom zdravlja Ljig 4,2 miliona dinara za nabavku novog sanitetskog vozila, Treća beogradska gimnazija za sanaciju dvorišne zgrade 2,6 miliona dinara.

Ministarstvo zdravlja je dobilo 10 miliona dinara za implementaciju elektronskog recepta u zdravstvenim ustanovama na KiM, a Dom zdravlja Štrpce 1,2 miliona dinara za nabavku stomatološke stolice.

Istorijski arhiv je dobio 2,9 miliona dinara za projekat digitalizacije zbirke crkvenih matičnih knjiga, manastir Gradac 8,5 miliona dinara, Rimokatolička župa Krist Kralj u Beogradu 3,2 miliona dinara, Udruženje Autizam - pravo na život Beograd 3,2 miliona dinara.

Sigurna kuća u Nišu je dobila 877.928 dinara za projekat Oplemenimo Sigurnu kuću, Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu 3,1 milion dinara za obnovu kuhinjske opreme i sitnog inventara...