Ministarstvo nezadovoljno novim planom Aktora za Koridor 10

Beta

08. 02. 2017. u 19:41

Ministarstvo građevinastva, saobraćaja i infrastrukture ocenilo je da je dinamički plan kompanije Aktor za četiri deonice Koridora 10, nije realan i da ne obezbeđuje poštovanje ugovornih obaveza

Министарство незадовољно новим планом Актора за Коридор 10

Foto Tanjug

Ministarstvo građevinastva, saobraćaja i infrastrukture Srbije ocenilo je da je dinamički plan kompanije Aktor, koja radi na izgradnji četiri deonice Koridora 10, nije realan i da ne obezbeđuje poštovanje ugovornih obaveza, saopštilo je to Ministarstvo.

Aktor je novi dinamički plan završetka izgradnje četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10 dostavila Ministarstvu 31. januara.

Ministarstvo je danas navelo da će o svom stavu o planu do kraja nedelje pismeno obavestiti kompaniju Aktor i investitora - Koridore Srbije.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije Aktor Dimitriosom Kutrasom. Ministarka je u nedelju agenciji Beta kazala da će posle današnjeg sastanka ministarstvo odlučiti o nastavku saradnje sa Aktorom.

Ona je tada rekla i da je Radna grupa usvojila konačan izveštaj o deonici Koridora 10 na kojima radi grčka kompanija Aktor i da će izveštaj dobiti u ponedeljak.

"Sa Aktorom postoji četiri ugovora. Nije to mala firma, radi svuda u regionu, ali čini mi se da ima određenih finansijskih problema i da nije angažovala dovoljno radnika da bi završila tu deonicu, već sele radnike s jednog na drugo mesto. Od ukupno 48 kilometara autoputa na koliko rada, do sada je završeno nešto više od polovine", rekla je tada Mihajlovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Trajko

11.02.2017. 02:21

nezadovoljstvo je i kod mene: obecas jeftiniju struju i jeftiniju tarifu vikendom.... i sta bi?