Razmatra se mogućnost onlajn nastave i u novoj školskoj godini: Đaci kod kuće i na jesen?

J. Ž. S.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 08:31

Разматра се могућност онлајн наставе и у новој школској години: Ђаци код куће и на јесен?

Foto N. Skenderija

Nastavnicima još nije stiglo zvanično obaveštenje, ali neki od njih uveliko snimaju nove časove
NOVI pik virusa korona, kako sada stvari stoje, odložiće povratak đaka u školske klupe i 1. septembra. Uveliko se spekuliše da će osnovci i srednjoškolci nastaviti sa onlajn nastavom i u novoj školskoj godini. Nastavnicima još nije stiglo zvanično obaveštenje, ali ako je suditi po tome što neki od njih uveliko snimaju nove časove, izgleda da su velike šanse da školarci ostanu kod kuće.

Ova tema mogla bi da dođe i na dnevni red Republičkog štaba za suzbijanje kovida 19. Ni u Ministarstvu prosvete ne isključuju ovu mogućnost i nadležni uveliko diskutuju o nastavku onlajn nastave. Vlada mišljenje da je tokom vanrednog stanja uspostavljena dobra platforma koja će omogućiti i nastavnicima i učenicima da rade od kuće.

Najveći problem su, međutim, đaci od prvog do četvrtog razreda, jer oni ne mogu da provode mnogo vremena sami kod kuće, a roditelji su se vratili na posao. Zato se za njih priprema veći broj nastavnih sadržaja, koji će im okupirati pažnju, a i mame i tate bi trebalo da u radu sa njima provode manje vremena.

S druge strane, stariji osnovci, srednjoškolci i studenti su bolje organizovani i u planu je da bi deo gradiva radili od kuće, a samo povremeno bi, podeljeni u grupe, dolazili u škole.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Sisko

02.07.2020. 08:44

Treba dete da mi krene u prvi razred. Bas mi tuzno kad procitam ovakve tekstove.

Hrizantema

02.07.2020. 09:08

Moze....ali onda roditeljima dajte plate iz prosvete. Treba da nas platite i za proletnji deo nastave. Mi smo decu ucili i zivce gubili, a ucitelji pokupili kajmak. Nema smisla. Deca u ucionice i uciteljice da ih uce za platu koju dobijaju.

Djuradj

02.07.2020. 09:13

Nemojte se igrati vise sa roditeljskim strpljenjem..Smislite novi nacin, a ne da roditelje maltretirate za dzaba. Prosvetni radnici neka uce decu. Za to su placeni. Jedino sto su radili jeste da posalju na viber sta treba novo da se uradi, pa nas onda zatrpaju domacom zadacom. Dan noc smo radili zadacu. A njima plata.Nemojte slcajno da vise to radite !!!

Mara Iz Drvara

02.07.2020. 10:38

Od prvog do četvrtog razreda deca ne mogu da uče iz dnevne sobe.Podeliti razred,od 08-12 h jedna grupa mališana,od 12-16 h druga grupa.Kako decu koja naviknu na učenje od kuće naučiti na školu!!!

Zemlja

03.07.2020. 15:56

Sve je istina roditelji za to nisu edukovani, to je čista propast. Smislite nešto. Smanjite broj đaka manje grupe. Lokalne samouprave da uključe mozak. Predavanja po manjim objektima. Iznajmite više lokacija može i škola ali da se napravi plan. Ima puno načina pitaj te struku. Pitaj te za ideje.