Vulin: Vojska se vraća u Pirot

V.Ć.

utorak, 02. 06. 2020. u 18:13

Вулин: Војска се враћа у Пирот
Ministar odbrane izjavio je u Pirotu, da će se Vojska Srbije definitivno vratiti u ovdašnju kasarnu, odnono u grad

ALEKSANDAR Vulin, ministar odbrane izjavio je danas u Pirotu, da će se Vojska Srbije definitivno vratiti u ovdašnju kasarnu, odnono u grad. On je konstatovao da nije siguran u kom će to obimu biti, ali je siguran da će kasarna u ovom gradu ponovo dobiti svoju jedinicu.

Pirot je grad koji ima vojničku tradiciju i važan strateški položaj i on mora da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. To je dobra vest za grad, bezbednost i sigurnost čitavog kraja, a sa aspekta ekonomije Vojska je dobar poslodavac -kazao je Vulin, koji je o ovom pitanju razgovarao i sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prvim na listi "Aleksandar Vučić za našu decu".

Ministar vojske  je istakao da je Pirot vojnički grad koji treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. 


- Pirot je vojnički grad, Pirot je grad sa tradicijom, Pirot je grad na strateškom mestu, Pirot je grad koji zaslužuje i treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. Vojska Srbije treba da se vrati, Vojska Srbije treba da se vrati u mnoge gradove, treba da se vrati u mnoga mesta. Vratiće se u Pirot, to je dobra vest za bezbednost, to je dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali to je i ekonomski dobra vest- smatra Vulin.


Vulin je ocenio da je vraćanje vojske u Pirot dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali da je to i dobra ekonomska vest, jer je VS siguran i dobar poslodavac.


On je dodao i to da vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije. 


- Vojska je siguran i dobar poslodavac, kao da se otvorila još jedna fabrika.


Ja se radujem što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, uzmu učešće u našim jedinicama, vežu svoju budućnost i sudbinu za Vojsku Srbije, a život u Vojsci Srbije je svakog dana sve bolji i vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije, jer to je sudbina Srbije- rekao je Vulin danas u Pirotu