- Svu opremu koju smo traažili mi smo i dobili,koristimo je po protokolima SZO
NIJE tačno da  je Klinički centar Vojvodine pred kolapsom i da lekari i medicinski radnici nemaju zaštitnu opremu. Sve što smo tražili od države to smo i dobili. Imamo svu zaštitnu opremu ali i vodimo računa o njoj – rekao je danas Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof.dr Zoran Gojković demantujući pojedine napise da je vojvođansko zdravstvo pred kolapsom.

Gojković je naglasio da postoje jasni protokoli svetske zdravstvene organizacije  koji su prihvatili i krizni štabovi i  po njima se postupa i u svakoj od 82 zdravstvene ustanove  Vojvodine,na čelu sa KCV.Dodao je da „imamo dovoljno skafandera,možemo sve da obučemo u skafandere,ali to nije potrebno“.

    -Postoje različiti nivoi opreme,neće svi dobiti skafandere zato što oni ne trebaju svima.Lekari koji rade sa pacijentima koji nisu pozitivni na koronu, njima je dovoljna hirurška maska.U skafanderu ne možete da izdržite više od četiri sata,a to je za one koji leče najteže pacijente.- rekao je pokrajinski sekretar.   

Gojković je negirao i da priučene sestre rade u korona centru.

- U korona centru rade sestre koje su u intenzivnim  i poluintezevnim terapijama na infektivnoj klinici i na  pulmologiji.One su sve obučene.Nećemo obučavati za rad u koronacentru nekog ko uopšte nikada  nije pristupio pacijentu koji leži na intenzivnoj terapiji. – rekao je Gojković.