Potvrđen četvrti slučaj korone u Paraćinu: Poznati muzičar pozitivan na virus

NovostiOnline/Z.Rašić/Z. Gligorijević

25. 03. 2020. u 11:41

Потврђен четврти случај короне у Параћину: Познати музичар позитиван на вирус

Posebna ambulanta u Paraćinu

Četrdesetšestogodinji muškarac M.I. objavio je danas na svom “Fejsbuk” profilu da je test pokazao da je pozitivan na virus kovid-19

Inficirani virusom korona i članovi njihovih porodica u Paraćinu sami na društvenim mrežama potvrđuju da su bili pozitivni na testu i pozivaju osobe sa kojima su bile u kontaktu da se samoizoluju.


Četrdesetšestogodinji muškarac M.I. objavio je danas na svom “Fejsbuk” profilu da je test pokazao da je pozitivan na virus kovid-19.


On je četvrti slučaj u Paraćinu, zvanično potvrđen i svi su do sada na društvenim mrežama i čak, putem televizije, objavili da im je test pozitivan i pozvali svoje kontakte da se izoluju.


M.I. je muzičar po zanimanju, poznat u gradu na Crnici, a nedavno se vratio iz Nemačke.


Takođe, devojka je na “Instagramu” iz bolnice objavila da je njen otac pozitivan na testu, da će ona tek biti testirana i da je velika verovatnoća da će rezultat biti isti.


Drugozaraženi tridesetpetogodišnji muškarac takođe nije krio svoj identitet, pa je za lokalnu televiziju “Kanal M” ispričao da se javio čim je osetio prvi simptom – blago povišenutemperaturu, s obzirom da zbog prirode svog posla – direktor je transportnog preduzeća - kontaktira sa vozačima koji dolaze iz država Evropske unije.


Najpre je sanitetom prebačen na ćuprijsko Infektivno odeljenje, posle potvrde testa odmah je trasportovan u Kragujevac i sada se osećadobro, mada mu se, nakon blažihsimptoma, stanje bilo pogoršalo. Imao je bolove u grudima, otežanodisanje, glavobolju, bolove u mišićima…- Nas je četvorica u velikoj sobi sa sređenimkupatilom. Hrana je kao u restoranu i nemam apsolutno nikakve primedbe na bolnicu i osoblje Infektivnog odeljenja Kliničkogcentra Kragujevac, gde se trenutno nalazim – rekao je za “Kanal M”. Kažeda su sve osobe sa kojima je bio u kontaktu u izolaciji, kao i njegova supruga i dvoje dece, koji, za sada, nemaju simptome korona virusa.


Prvozaraženi mladić iz Paraćina(25), koji se 11. marta vratio iz Švedske, nakon čega je osetio simptome bolesti, takođe je zbrinut u Kragujevcu i dobro se oseća. On je prvi na “Instagramu” objavio da je zaražen. Ovakvo ponašanje– javno objavljivanje da su oboleli, stanovnici Paraćinapozdravljaju preko društvenihmreža, smatrajućida je to vrlo odgovorno.

Prvi slučaj obolevanja potvrđenje i u Jagodini, a to je trinaesti oboleli u Pomoravskom okrugu.


U POMORAVLjU ZARAŽENO 16 OSOBA


U šest opština Pomoravskog okruga virusom korona zaraženo je 16 osoba. Svi kontakti zaraženih osoba se prate, a u karantinu prvog reda trenutno se nalazi 71 osoba. Reč je o osobama koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženim osobama i biće testirana na virus Kovid-19.Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji obezbeđeno je 100 postelja za eventualni prihvat i lečenje osoba zaraženih korona virusom.


U Ćupriji su registrovane još tri osobe, tako da je ukupan broj zaraženih 10. Prvi slučaja zaraze korona virusom registrovan je u Jagodini, a oba lica iz susednih gradova hospitalizovana su na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Po jedan zaraženi registrovan je u Svilajncu i Rekovcu.


- Svi građani sa teritorije Pomoravskog okruga koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom, a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave Domovima zdravlja na svojoj teritoriji kako bi ih dalje uputili u Opštu bolnicu u Ćupriji.


Po prijemu, pacijenti će biti testirani na korona virus, nakon čega se upućuju na Infektivno odeljenje ćuprijske bolnice. Ukoliko se potvrdi da je pacijen pozitivan na korona virus upućuje se u Kliničke centre u Kragujevcu ili Beogradu, u zavisnosti od rasporeda.Testova za otkrivanje infekcija korona virusom ima u dovoljnim količinama – rekao je predsednik opštine Ćuprija i komandanta Štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije