Imala jedan od najtežih slučajeva korone: Doktorka Biljana preminula nakon što je zarazio pacijent

D. A.

25. 03. 2020. u 07:50

Ginekolog iz Niša, Biljana Natić Ljumović (59), preminula je u utorak oko 16 časova od posledica zaraze virusom korona

Имала један од најтежих случајева короне: Докторка Биљана преминула након што је заразио пацијент
Ginekolog iz Niša, Biljana Natić Ljumović (59), preminula je u utorak oko 16 časova od posledica zaraze virusom korona.

Doktorka, koja je radila u Doma zdravlja, izgubila je bitku protiv opake bolesti na Klinici za infektivne bolesti niškog Kliničkog centra. Biljana je imala dijabetes i bila je jedan od najtežih pacijenata. Među prvima je priključena na veštačku ventilaciju.

Doktorka je iz Prokuplja, a pre dve-tri godine počela je da radi u niškom Domu zdravlja.

Ginekolog je jedna od osmoro niških lekara kojima je zvanično potvrđen virus korona. Većina njih je u dobrom zdravstvenom stanju i nisu na bolničkom lečenju ali su u samoizolaciji.

Sumnja se da su se zarazili u jednoj privatnoj ordinaciji gde su radili prekovremeno a da je virus donela „pacijentkinja iz Italije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Danka

25.03.2020. 10:32

@ZOKAC - Žena je bila lekar i radila je na prvim odbtambenim linijama kao i Dušica Spasić 1972 a bolovala je od dijabetesa. Možda je mogla da uhvati krivinu a nije. Posle pvoga država Srbija mora bar da utrostruči plate lekarima i medicinskim sestrama. Slava joj!

Nina

25.03.2020. 14:05

@ZOKAC - Selektivno. Juče sam naisla na lekara i sestre u kancelariji. Sede i pricaju a telefon zvoni li zvoni. Kad sam pitala zasto mi se ne jave, ne big dolazila ceo sat ranije da sam dobila informaciju kad ki lekar radi. Odgovor je bio -vanredno stanje?! Pa javi se, daj ljudima informaciju da ne dolaze. Posle prevrtanje ociju, arogantno ophođenje. Tri sata i vise sam cekala. Dosla sam kad nije bilo nikog. Doktorka dosla a pocela da radi pola sata do sat kasnije. Kome bre plate trostruko? Selektovno.

Krajnje vreme

25.03.2020. 08:58

Hoće li sada ta privatna ordinacija snositi troškove lečenja i sahrane doktorke!? Krajnje je vreme da država raskrsti sa praksom da lekari mogu da rade i u državnoj ustanovi i kod privatnika. Ta praksa je izvor svekolikih zloupotreba.

Ика

25.03.2020. 10:10

Шта је са том пацијенткињом која је заразила докторку? Да ли је и она у болници? Треба тестирати и све људе са којима је та пацијенткиња имала контакте.

BG

25.03.2020. 11:58

ne razumem, kakve su ovo informacije, lekarka iz Nisa jucer umrla kao treca zrtva korona virusa, RTS danas stalno ponavlja da je danas preminula cetvrta zrtva, pominju istu zenu od jucer ??!

Mimi

25.03.2020. 12:37

Teta Biljo, neka ti je večna slava! Nikada neću zaboraviti savete koje si mi davala u obe moje trudnice. Žao mi je što i u ovoj trećoj nije bilo prilike da ih čujem. Počiva u miru!!!