UČENICI privatne osnovne škole i gimnazije "Ruđer Bošković" u Beogradu od ponedeljka neće ići u školu, a nastava će se održavati onlajn. O ovome su roditelji dobili obaveštenje SMS porukom, a navedeno je i da u školi nema zaraženih učenika i nastavnika virusom korona.

- Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14 sati. Uprava škole - navodi se u SMS poruci.

PROČITAJTE JOŠ - Studiranje: I dnevna soba postaje slušaonica

"Ruđer Bošković" je privatna osnovna škola i gimnazija, čiji je jedan od osnivača i bivši direktor ministar prosvete Mladen Šarčević.

MENADžER DRAGAN ŠTULIĆ: ŠKOLA ĆE, PORED KLASIČNE, ORGANIZOVATI I ONLAJN NASTAVU

Privatna osnovna škola i gimnazija "Ruđer Bošković", čiji je jedan od suvlasnika ministar prosvete Mladen Šarčević, ne obustavlja nastavu, kaže za Tanjug menadžer škole Dragan Štulić.

"Ruđer Bošković" će od ponedeljka, 16. marta, pored klasične nastave u učionicama, organizovati i on lajn nastavu, u nastojanju da svim učenicima, pa i onim čiji roditelji su na svoju ruku odlučili da decu ostave kod kuće, obezbede neometano školovanje.

Štulić kaže da je danas u školi bilo 80 učenika, od 380 koliko ih ima, te da su kao odgovoran menadžment odlučili da nastavu organizuju i onlajn, za šta imaju tehnološke mogućnosti.

"Mi smo škola i vodimo se interesima dece, pri tom poštujući instrukcije svih nadležnih institucija, uključujući i Ministarstvo prosvete", rekao je Štulić za Tanjug.

Objašnjava da postoji opravdan razlog što su učenici izostali sa nastave, jer mnogi od njih imaju stariju braću i sestre koji studiraju na univerzitetima u severnoj Italiji i u drugim zemljama gde ima zaraženih.

Kako kaže, obavešten je od dva predstavnika saveta roditelja da đaci iz još dva odeljenja neće dolaziti na nastavu i da oni to pravo ne mogu da uskrate roditeljima.

"Svi profesori su tu, imamo sastanke, kolegijum. Uradili smo ono što su već juče mnoge institucije uradile"