Đaci škole čiji je jedan od osnivača ministar Šarčević od ponedeljka ne idu na nastavu

Novosti Online/Tanjug

13. 03. 2020. u 14:39

Ђаци школе чији је један од оснивача министар Шарчевић од понедељка не иду на наставу

Ilustracija Foto M. Labudović

Za učenike privatne osnovne škole i gimnazije "Ruđer Bošković" nastava će se održavati onlajn
UČENICI privatne osnovne škole i gimnazije "Ruđer Bošković" u Beogradu od ponedeljka neće ići u školu, a nastava će se održavati onlajn. O ovome su roditelji dobili obaveštenje SMS porukom, a navedeno je i da u školi nema zaraženih učenika i nastavnika virusom korona.

- Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14 sati. Uprava škole - navodi se u SMS poruci.

PROČITAJTE JOŠ - Studiranje: I dnevna soba postaje slušaonica

"Ruđer Bošković" je privatna osnovna škola i gimnazija, čiji je jedan od osnivača i bivši direktor ministar prosvete Mladen Šarčević.

MENADžER DRAGAN ŠTULIĆ: ŠKOLA ĆE, PORED KLASIČNE, ORGANIZOVATI I ONLAJN NASTAVU

Privatna osnovna škola i gimnazija "Ruđer Bošković", čiji je jedan od suvlasnika ministar prosvete Mladen Šarčević, ne obustavlja nastavu, kaže za Tanjug menadžer škole Dragan Štulić.

"Ruđer Bošković" će od ponedeljka, 16. marta, pored klasične nastave u učionicama, organizovati i on lajn nastavu, u nastojanju da svim učenicima, pa i onim čiji roditelji su na svoju ruku odlučili da decu ostave kod kuće, obezbede neometano školovanje.

Štulić kaže da je danas u školi bilo 80 učenika, od 380 koliko ih ima, te da su kao odgovoran menadžment odlučili da nastavu organizuju i onlajn, za šta imaju tehnološke mogućnosti.

"Mi smo škola i vodimo se interesima dece, pri tom poštujući instrukcije svih nadležnih institucija, uključujući i Ministarstvo prosvete", rekao je Štulić za Tanjug.

Objašnjava da postoji opravdan razlog što su učenici izostali sa nastave, jer mnogi od njih imaju stariju braću i sestre koji studiraju na univerzitetima u severnoj Italiji i u drugim zemljama gde ima zaraženih.

Kako kaže, obavešten je od dva predstavnika saveta roditelja da đaci iz još dva odeljenja neće dolaziti na nastavu i da oni to pravo ne mogu da uskrate roditeljima.

"Svi profesori su tu, imamo sastanke, kolegijum. Uradili smo ono što su već juče mnoge institucije uradile"
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Милан Дабижљевић

13.03.2020. 14:57

А остала деца која не иду у приватне школе, а деца по ученичким домовима.....?

Andrija

13.03.2020. 18:25

@Павић из Шумадије - "Opstinsko dete" su one pa mu svi lupaju čvrge. Tražili smo, gledajmo! Podelila se SFRJ na republike, KPJ na partije a potrosacko drustvo na klase. Većina nas se na to toliko navikla da nas podele bole samo kad trpe 'nasa deca' koju neki stite kao svoju imovinu. Sva su deca nasa i sva zasluzuju da zajedno brinemo o njima i bez virusa.

Ma bravo

13.03.2020. 15:18

Šta oni nisu u sistemu školstva ove države jel? Koliko morate da budete jadni pa da decu bogataša čuvate od zaraze a sirotinju po državnim školama ko šiša. Odvratna država!

Srle Kv

13.03.2020. 15:18

E, moj ministre... Sad si ga stvarno preterao! Kakvo li ćeš samo obrazloženje dati za ovo?! Bogatija deca su podložnija virusu?

Rh-

13.03.2020. 15:26

Šta će čovek. Smanjuje rashod, povećava dobit. Neki bi rekli profiter, neki savestan ministar. Procenite sami, ne vucite me za jezik.

Bubala

13.03.2020. 16:52

Ja sam na pocetku prosle skolske godine na savetu roditelja u mojoj maticnoj skoli (u njoj od 1989) dao predlog da se svi casovi (deo lekcije i vezbanja) svih predmeta snime tako da dete koje izostane (iz opravdanih razloga) moze uvek i bez problema da pristupi gradivu... svi me gedali bledo i oznacili kao sanjara ciji se komentari ubuduce nisu uvazavali... dakle realno je da smo zaostala zemlja samo iz razloga naseg mentaliteta i tu nije kriv ni Vucic, ni Putin ni CIA ni UK vec palanacki menta

Aha kontam

13.03.2020. 16:54

Stručnjaci ili tzv. struka smatra da deca bogatih, kao elita, treba da budu zaštićena. Deca ostalih građana kao i sami građani su naravno potpuno zamenljivi. Samo kad pročitam obrazloženje pripadne mi muka.

Slobodan Joković

13.03.2020. 16:57

Ministre jesu Vaša deca vrednija od moje. Gde ste Vi bili 1998 i 1999. Ja sam bio na Kosovu i pokušavao da odbrani Srbiju a sad?

Bojan

13.03.2020. 17:06

Vidim, ovo su mislili kada su smislili slogan “Za našu decu”. Pa, ministre, izgleda da su neka vaša deca “jednakija” od naše dece.

Andromeda

13.03.2020. 17:12

ma deca sto idu u drzavne skole nisu podlozna virusima,jaka su zar ne? ma msm stvarno ....koja je bre ovo diskriminacija

Ritas

13.03.2020. 17:38

A siromasne drzavne škole van prestonice da okupljaju i dalje decu bez napredne IT opreme za onlajn nastavu? Nisu valjda njihovi nastavnici i ona pozitivno diskriminisani jer ih je težak zivot i oskudica učinila otpornijim na viruse? Nece valjda neko da pomisli da postoji konflikt interesa? Nemoguće! Nemaju valjda neke škole dozvolu za veću autonomiju da odlucuju. Ni slučajno!

Aca

13.03.2020. 18:19

Lepobje sto imate tehnickih mogucnosti ali u skladu sa propisima Republike Srbije nastava se odvija u skolama i nije predvidjena mogucnost online srednjih skola ako ne verijete pitajte jednog od vasih osnivaca - Ministra Sarcevica. A drugo Vlada R Srbije sa vec pomenutim Ministrom je donela Odluku da sve skole nastave sa redovnim radom. Prem tome gospodo imate OBAVEZU pod pretnjom sankcijama Ministra Sarcevica da odrzavate nastavu u prostorijama skole

Oni mogu

13.03.2020. 19:43

Za onlajn nastavu imaju dozvolu ministra :P Opravdano odsutni imaju jak razlog,šuške

Rajac

14.03.2020. 20:57

Ljudi,naprednjaci rešili da poprave svoju obrazovnu strukturu!Možda ova deca i završe normalne fakultete...Ma neće...