Stefanović: Smanjena stopa kriminaliteta u Kraljevu

Tanjug

22. 11. 2019. u 16:45

Стефановић: Смањена стопа криминалитета у Краљеву

Foto MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je na teritoriji Policijske uprave Kraljevo smanjena stopa kriminaliteta i teških krivičnih dela i pohvalio operativni rad policije koja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je na teritoriji Policijske uprave Kraljevo smanjena stopa kriminaliteta i teških krivičnih dela i pohvalio operativni rad policije koja, kako je rekao, ne dozvoljava bilo kakvo jačanje kriminala, saopšteno je iz kabineta ministra.

Stefanović je prilikom obilaska Policijske uprave Kraljevo rekao je da je policija na teritoriji te uprave ove godine oduzela 106 kilograma narkotika što je, kako kaže, mnogo više nego prethodne.

Ministar je ocenio da na smanjivanju maloletničkog nasilja i kriminala mora da bude angažovano celokupno društvo, a ne samo nadležne institucije.

"Roditelji moraju da povedu više računa gde su im deca i šta rade. Ne može to da radi policija. Ona može da privede i tužilaštvu i sudovima, ali i pored promene zakonskog okvira, mnogo je važnije da maloletnički kriminal ne bude više tema i da roditelji mnogo više povedu računa o svojoj deci", rekao je Stefanović.

Ministar je podsetio da je na njegovu inicijativu pre nešto više od dve godine u osnovne škole uveden predmet "Osnovi bezbednosti dece" i dodao da je zadovoljan rezultatima.

"Čini mi se da smo i deci i roditeljima približili sve opasnosti koje vladaju u savremenom svetu, bilo da je reč o sajber-pretnjama, izazovima u saobraćaju, problemima nasilja ili opasnostima od narkotika", istakao je Stefanović.

Govoreći o ulaganjima u infrastrukturne projekte i unapređenju položaja pripadnika MUP-a, Stefanović je kazao da će narednog meseca zaposleni u policiji primiti veće plate, kao i da sledeće godine stiže još novih uniformi za sastav redovne policije, dok će novu opremu dobiti i pripadnici Žandarmerije na teritoriji cele Srbije.

Najavio je i da će u Policijskoj upravi Kraljevo sledeće godine biti zaposleno još policajaca, kao i da će biti rekonstruisana šalter sala.

"To će pomoći da zaposleni efikasnije obavljaju svoj posao, ali i da građani brže i efikasnije ostvare sva svoja prava kad je reč o izdavanju ličnih dokumenata", naglasio je Stefanović.

Kako je rekao, i vatrogasci u Kraljevu za nekoliko dana dobiće novo vatrogasno-spasilačko vozilo, dok će im nova terenska vozila stići u narednih petnaestak dana.

Stefanović se danas sastao i sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem sa kojim je, kako se navodi, razgovarao o različitim projektima i daljem unapređenju uslova života građana.

Kako je rekao, Vlada Srbije ima dobru saradnju sa Gradom Kraljevom i želi da kroz davanje podsticaja doprinese novim investicijama, novim fabrikama i novim zapošljavanjima u ovom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Istinomer.

22.11.2019. 16:49

Danas čovek sa kalasnjikovim ušao u školu. Pucao. O čemu pričaš, ministre?