Brnabić: Vučić naložio Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu

Tanjug

20. 11. 2019. u 10:24

Vučić je dao nalog VBA da slučaj ispita, rekla je Brnabićeva

Брнабић: Вучић наложио Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.


"Razgovarala sam s predsednikom Aleksandrom Vučićem, on je dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabić.


Istakla je i da je Vučić u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije sazvao sastanak, na kojem će obavestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana.


Jutros je iz Predsedništva za sutra najavljen sastanak predsednika Vučića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, ali nije poznato da li taj susret ima veze sa ovim slučajem i na čijiu inicijativu dolazi do njega.


"Blic" je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Рашо

20.11.2019. 12:20

Значи Рус је шпијун а овај наш је патриота? Руса треба ухапсити или протерати а нашег наградити?