Ubijali Srbe po prijavi komšija

D. ZEČEVIĆ

02. 09. 2019. u 22:02

Убијали Србе по пријави комшија

Porodica Šutaković / Masovna grobnica u Đakovici

U Đakovici i okolini nalaze se brojne neistražene masovne grobnice. Teroristi OVK likvidirali redom

U OČEKIVANjU da radne grupe pri Komisijama za nestala lica Beograda i Prištine predaju porodicama posmrtne ostatke petočlane porodice Šutaković i bračnog para Petrović iz Đakovice, koji će, kako se očekuje, tokom naredne nedelje biti sahranjeni u Andrijevici, odnosno Užicu, predstavnici Srba iz ovog grada opominju na brojne slučajeve kidnapovanja srpskih porodica čija je sudbina i dalje nerasvetljena.

Osim lokacije, zvane "Bunker", koja se nalazi u prigradskom naselju u Đakovici i koja u stvari predstavlja šaht pokriven betonskom pločom, gde su i pronađena tela pomenutih porodica, na području Đakovice nije istraživana nijedna druga lokacija u kojoj su možda tela kidnapovanih Srba.

Odmah po povlačenju tadašnjih regularnih snaga vojske i policije tadašnje SRJ, počela su kidnapovanja odnosno otmice Srba koji su se usudili da ostanu u svojim kućama i stanovima u Đakovici. Tako su pored Šutakovića i Petrovića kidnapovane porodice Lazarević, bračni par Staletović, ali i Jovanovići, Kuzmanovići, Vukovići...

Pročitajte još - Dve decenije čekaju sahranu najmilijih

- To su bili uglavnom stariji bračni parovi, ali zlikovci OVK kidnapovali su i mladića, sina doktora Andrejevića, koji je tokom svog radnog veka lečio i Srbe i Albance - priča nam Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice, koji ističe poražavajuću činjenicu da su svoje susede Srbe koji su ostali i posle dolaska međunarodnih snaga odavali najbliže komšije Albanci.

Oni Albanci koje su Srbi, kako kaže, hranili i štitili tokom bombardovanja, javljali su pripadnicima OVK gde se nalaze njihovi dotadašnji zaštitnici.

Đokica Stanojević


- Teško je razočaranje kada saznate da su Srbe koji su se skrivali u stanovima odavali upravo Albanci koji su do nedelje i sami bili skriveni u njihovim stanovima, deleći sa njima strah do NATO bombi i terorista OVK - opominju Srbi iz Đakovice.

Ne skrivaju revolt činjenicom da je na takav način kidnapovano 78 Srba, a da su do sada predata tela svega njih desetak.

Pročitajte još - ŽRTVE IZ ĐAKOVICE: Priština ne da tela rođacima

U jednom slučaju, ističu naši sagovornici, pre nekoliko godina predati su pogrešni posmrtni ostaci, pa je prekopavan grob navodno sahranjene osobe da bi se zamenile kosti.

Srpska ulica u Đakovici


ZONA ODGOVORNOSTI HARADINAJA

Po KIDNAPOVANjU, Srbi iz Đakovice, kako je "Novostima" kazao Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica, držani su na nekoliko lokacija. Osim u hotelu "Paštrik" u centru grada, neki su odvedeni u Fabriku duvana, "Virdžiniju", neki u Auto-školu ili fabriku "Metaliku".

- Takozvani Bunker je prva lokacija koju smo pronašli i ekshumirali, ali ima zahteva da se provere i druge lokacije. Nastavićemo sa pretragama i nadamo se da će se rasvetliti svi monstruozni zločini u zoni odgovornosti Ramuša Haradinaja - ističe, za naš list, Veljko Odalović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Milica Minic

02.09.2019. 23:08

Srbima treba konacno da bude jasno sta mogu da ocekuju od Siptara i Hrvata. Na zalost nekima i danas to nije jasno pa se hvale letovanjem po Hrvatskoj !

realist. Ene

03.09.2019. 02:40

Ovih nedonosenih embriona treba sistematski ocistiti iz Balkana, kako bi ljudi ziveli ko ljudi, a ne sa fasistickim i Teroristicki ludaka.

branko

03.09.2019. 07:47

ovdje je posebno porazno da se ovo desilo odmah nakon povlačenja vojske sa Kosova,i dok je narod ubijan i masakriran,Slobo i njegovi generali su slavili nekakvu pobjedu nad Nato-om.ostavili su narod bez zaštite.Imali su rok po Kumanovskom sporazumu 96 sati da napuste Kosovo,a oni su brže bolje zbrisali sa Kosova za 72 časa i još se hvalili kako su to efikasno odradili prije roka.

Анти Антифа

03.09.2019. 07:52

Шиптари су супротност чојства и цивилизације