Trivan: Srbija u zaštiti životne sredine zaostaje 25 godina za razvijenim zemljama

Beta

17. 09. 2018. u 19:33

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan ocenio je danas da Srbija u toj oblasti zaostaje 25 godina u odnosu na razvijene evropske zemlje

Триван: Србија у заштити животне средине заостаје 25 година за развијеним земљама

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan Foto Tanjug

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan ocenio je danas da Srbija u toj oblasti zaostaje 25 godina u odnosu na razvijene evropske zemlje.

On je tokom razgovora sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužanom Hargitaj naveo da su i druge zemlje pre Srbije bile suočene sa sličnim problemima ali i da su se približile EU zahvaljujući pomoći EBRD."Saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj svih ovih godina je bila odlična i EBRD je partner koji će snažno podržati sve što nam je prioritetno, od pitanja otpadnih voda, komunalnog otpada do Vinče koja je na neki način postala paradigma onoga što je borba za zdravu životnu sredinu i naše saradnje sa EBRD", rekao je Trivan a prenelo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj Žužana Hargitaj kazala je da će EBRD trećinu ukupnih sredstava planiranih za različite projekte u Srbiji opredeliti za investicije u zelenu ekonomiju.

Ona je dodala da će se program Zeleni gradovi, koji pruža podršku gradovima u rešavanju sistemskih problema, kao što su kvalitet vazduha, energetska efikasnost, komunalni otpad i prerada vode, preko Beograda proširiti i na druge gradove u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Otvoreno

17.09.2018. 19:36

Mislis 125 godina ?Da , mi svesno unistavamo ovu jako plodnu zemlju i mnostvo njrnih vodenih tokova i povrsina , jer nemamo savest a imamo dugačke prste....Zakoni ekoloski takodje za ukras sluze

gile

18.09.2018. 09:24

@Otvoreno - sve navedeno unistava neoliberalni koncept kapitalizma, novac, pohlepa, i naravno program Alena Dalsa. Svesno nas unistavaju iz neobelezenih aviona od 2006. i svi o tome cute. To je mnogo opasnije unistavanje, na zalost o tome nema ni jedne jedine reci.

Zlaja

18.09.2018. 14:06

@Otvoreno - Tačno. Ni nebo vise nije naše. Da o trejlerima se možda malo i govori ali reci ne prate dela jer nemate koga vise da uhvatite za vrat . Sve je neoliberalno i u bojana duge, a ništa nije pravo i trajno vec relativno i ...lud zbunjenog...Srećom ima smrti.

Абердар

17.09.2018. 19:51

Срби генерално не цене живот ( као Божји дар) А што би онда ценили животну средину??!!Деструктиван смо народ коме ђубре уопште не смета! Не запажамо га!!

acomurija

18.09.2018. 07:51

Drzava stimulise unistenje zivotne sredine: usmerila je grejanja na drvo iz sume, ove godine ce biti masakra suma. Jer ostali vidovi grejanja, pre svega ugalj, pa plin, struja, daljinsko grejanja - po cenama je izvan razuma. A sirote BIORAZGRADIVE KESE su proglasene za drzavnog neprijatelja, uvedene cene da se drzava ogrebe za porez. Na red ce plasticne flase? Bar njih nema u verziji biorazgradive. Deponija smeca na sve strane - policija sedi u stanicama i izlazi na uvidjaje...

Dr Miggyy

18.09.2018. 08:22

E, ministre Trivan, ako je tačno da Srbija zaostaje po pitanju ekologije samo 25 godina, to nije ništa. Standard nam zaostaje više od 50 godina, pa ako se nastavi sa gladovanjem četvrtine stanovnika, možda napredujemo po pitanju ekologije, a po ostalim pitanjima bede, gladi i jadi padaćemo još više, jer od bajkolaži i hvalospeva se ne živi.

Kaktus

18.09.2018. 12:41

Super je raditi u oblasti koja toliko zaostaje! Radio ne radio svira ti radio jer svaki čovek onda logicno konta da efekte ionako niko neće moći da vrednuje niti će ih docekati dok se nalazi na polozaju. Japanac bi dao ostavku a mi ovde guramo kamen ko Sizif jer se to ipak plaća.