Profesor Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador Srbije u Francuskoj Predrag Simić, iznenada je preminuo u Beogradu u 61. godini.

Kako je izjavio dekan FPN Ilija Vujačić, Simiću je tokom dana pozlilo, a preminuo je oko 21 sat.

Simić je bio i spoljnopolitički savetnik predsednika Jugoslavije posle 5. oktobra, direktor Diplomatske akademije, redovni profesor međunarodnih odnosa I spoljne politike Univerziteta u Beogradu i Podgorici, autor više knjiga o spoljnoj politici.

U medijima je često gostovao kao analitičar, komentarišući spoljnopolitička pitanja.

Predrag Simić rođen je 31. avgusta 1954. godine u Beogradu. Magistrirao je 1980. na Fakuletu političkih nauka u Beogradu, gde je i doktorirao osam godina kasnije.

Bio je redovan profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike i šef Odeljenja za međunarodne studije na Fakultetu političkih nauka.

Redovni profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike bio je i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Od 2004. do 2009. godine bio je ambasador u Parizu, a u periodu od 2001. do 2004. godine bio je direktor Diplomatske akademije u Ministarstvu spoljnih poslova.

Predrag Simić je autor više knjiga, među kojima su "Put u Rambuje – Kosovska kriza 1995-2000" i "Tito i NATO - uspon i pad Druge Jugoslavije" iz 2008. godine.