KOMPANIJA "Hjundai Srbija" predstavila je ovlašćenim zastupnicima i poslovnim partnerima novi model u "A" segmentu. "i10", sjajni, mali automobil sa velikim mogućnostima, što potvrđuje amblem koji ga krasi: "Go Big"!


Naime, na nedavno održanoj Konferenciji ovlašćenih zastupnika mreže "Hjundai Srbija" održanoj u Gračanici, premijerno je prikazan potpuno novi model "i10". Poslovni partneri i zastupnici brenda, imali su priliku da prvi testiraju novi model.


Počevši od svog zvaničnog predstavljanja 2008. godine, "i10" je doživeo veliki uspeh, kako na evropskom tržištu, tako i globalno. Potpuno novi "i10" osmišljen je, dizajniran i proizveden u Evropi. Dizajn eksterijera ističe inovativan stil, istovremeno odražavajući pristupačnost, udobnost i komfor zahvaljući kojim je "i10" spreman da odgovori na svakodnevne izazove i raznovrsne potrebe svojih vlasnika.


Novi model poseduje najveći opseg bezbednosnih opcija koje su ranije bile rezervisane za više klase vozila. Novi "i10" predstavlja savršen primer demokratizacije najsavremenije tehnologije u automobilskoj industriji, koja postaje dostupna svim korisnicima. Potpuno novi "i10" odlikuje dinamičan i mladalački dizajn koji oslikava kontrast između glatkih površina i oštrih linija. Vizuelni izraz novog modela unapređen je spuštenim krovom i proširenom karoserijom, dok velika prednja rešetka sa okruglim LED dnevnim svetlima odražava sportski karakter. Dostpune su, takođe potpuno nove, aluminijumske felne od 16 inča. Veliki ekran na panel tabli sa 3D prikazom, doprinosi uživanju u vožnji.Novi "i10" dostupan je u verzijama karoserije za četiri ili pet putnika. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju + 40 mm, kabina je znatno prostranija. Multifunkcionalna zapremina prtljažnika od 252 l najveća je u klasi. Spuštena linija pojasa za 11 mm napred i 13 mm pozadi u mnogome povećava preglednost vozila pri manevrima. Unapređena kamera za vožnju u nazad i parking senzori, znatno olakšavaju parkiranje budućim vlasnicima vozila.


Bezbednosne karakteristike su vodeće u klasi. "Forward Collision Avoidance Assist (FCA)" koristi multifunkcionalnu kameru za detektovanje ne samo drugih automobila, već i pešaka. "High Beam Assist (HBA)" dizajniran je tako da automatski smenjuje kratka i duga svetla time obezbeđujući optimalno osvetljenje puta u odnosu na okolna vozila. "Hjundai SmartSense" aktivna funkcija za bezbednost i pomoć u vožnji uključuje: "Forward Collision Avoidance Assist (FCA)", "High Beam Assist (HBA)", "Lane Keep Assist System (LKA)", "Driver Attention Warning (DAW") i "Intelligent Speed Limit Warning (ISLW)".


Potpuno novi "i10" nudi mogućnost izbora između dva motora 1.0 MPI 3 - cilindričnim 67 KS maksimalne brzine 156 KM/H i 1.2 MPI 4 - cilindričnim 84 KS maksimalne brzine 171 KM/H, kao i izbor između dva moda na menjaču za još zabavniji doživljaj tokom vožnje. Pored toga, dostupne su ekološke funkcije kao što su "Idle Stop and Go" i "ECO Pack".Pročitajte još: Na skeneru "Novosti": Hjundai tuson 1,6 T-GDI premijum plus 2WD (FOTO)


Oba motora nude izbor između dva menjača 5 - stepenog ručnog menjača i automatskog 5 - stepenog menjača sa zupčanicima ( AMT ).

"Hjundai" u Evropi predstavlja i potpuno novi "i10 N" line unapređenog dizajna, sa 1.0 T - GDI motorom sa poboljšane performanske u vožnji.


Očekuje se da novi i10 bude predstavljen široj javnosti u prvoj polovini ove godine.