NOVA "corvette 8 stingray" startuje sa proizvodnjom od februara, a već od marta meseca počinje proces dostavljanja vozila svojim novim vlasnicima.

Na tradicionalnoj aukciji u američkom gradu Skotsdejlu najnovija "corvette 8 stingray" prodata je za tri miliona dolara, iako joj tržišna vrednost od 60.000 dolara.

Ponosni kupac je Rik Hendrik, direktor kompanije "Hendrick Automotive Group ", koji je izjavio da uopšte neće da vozi ovaj automobil, piše Auto Bild, a prenose Vijesti.

On je rešio da novi model "corvette stingray" izloži u prostoru "Hendrick’s Heritage Centre" u Šarlotu, gde se nalazi još 120 primeraka ikone američke auto industrije.

Zanimljivo, ali u sličnoj situaciji je u Fernando Alonso, čuveni vozač Formule 1, koji u svom privatnom muzeju drži sve automobile u kojima se takmičio. To čak stoji i kao klauzula u njegovom ugovoru.

PROČITAJTE JOŠ - „Korveta“ auto godine

Zvanično, proizvodnja "corvette 8 stingray" počinje narednog meseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima.

Auto Bild prenosi da je ova ustanova stekla kultni status među američkim ljubiteljima automobila, pošto se tamo nalaze "korvete" koje su vozili belgijski kralj Leopold III, pevač Roj Orbison, kao i nekadašnji predsednik Meksika Gustavo Dias Ordas.