Meso za svaki obrok, zabranjeni ugljeni hidrati: Smršajte za kratko vreme uz pomoć mesne dijete
02. 03. 2020. u 12:10
Na određeno vreme eliminišite sve biljke iz svoje ishrane, ali ne duže od dve nedelje
Depositphotos
PRAVILO mesne dijete je jednostavano i podrazumeva da jedete namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode, i izbegavajte sve ostalo. Ovo znači da u svojoj ishrani treba da ograničite unos ugljenih hidrata i na određeno vreme eliminišete sve biljke iz svoje ishrane, što je čini suprotnom od veganske ishrane. Dok je jedni preporučuju, drugi ipak savetuju oprez, obaveznu konsultaciju sa lekarom pre početka dijete i upozoravaju da ona ne bi smela konstantno da se sporovodi duže od dve nedelje.
Mesna dijeta se oslanja na korišćenje masti i proteina kao glavnog izvora energije. Iako se poslednjih godina insistira na ishrani koja je više bazirana na biljkama i ne ohrabruje se preterana konzumacija mesa, brojni korisnici i nutricionista trde da su osetili pozitivne efekte ove dijete.
Prednost je gubitak velikog broja kilograma za kratko vreme, s tim što je važno napomenuti da se u prvih nekoliko dana sprovođenja ove dijete ne primećuju efekti. Razlog tome je što mesna dijeta pomaže organizmu prvenstveno da se oslobodi masnih naslaga, a ne mišićne mase.
Bilo da su u pitanju slatkiši ili povrće, bilo kakav izvor ugljenih hidrata je zabranjen u mesnoj dijeti.
PRVI DAN
Doručak: omlet od tri belanceta i slaninom
Međuobrok: 100 g piletine (bez kožice), pola crvene paprike
Ručak: grilovane pileće grudi, mešana sveža salata sa crvenom paprikom, zelena boranija i kašika maslinovog ulja
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa svežeg krastavca
Večera: 100 g grilovanih ćurećih grudi sa brokolijem na pari
DRUGI DAN
Doručak: 100 g pečenih pilećih grudi sa keljom
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa polovinom zelene paprike
Ručak: bakalar u filetima sa mešanom zelenom salatom i pola supene kašike maslinovog ulja
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa brokolijem na pari
Večera: Odrezak lososa sa seckanom mirođijom i kuvanim brokolijem
TREĆI DAN
Doručak: 100 g dimljenog lososa sa spanaćem
Međuobrok: 100 g pilećih grudi sa polovinom žute paprike
Ručak: grilovane pileće grudi sa sezonskom salatom i polovinom supene kašike maslinovog ulja
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi, pola avokada
Večera: dve šnicle jagnjetine na žaru, kuvani brokoli i spanać
ČETVRTI DAN
Doručak: kajgana od celog jajeta, paradajz, boranija
Međuobrok: 100 g ćuretine sa salatom od svežeg krastavca
Ručak: pečeni bakalar sa zelenom salatom, paradajzom, spanaćem i polovinom supene kašike maslinovog ulja
Međuobrok: 100 g pilećih grudi sa grilovanom tikvicom
Večera: 100 g pilećih grudi sa kineskom mešavinom povrća i zelena salata
PETI DAN
Doručak: 200 g ćurećih grudi sa salatom od avokada i svežeg krastavca
Međuobrok: dva tvrdo kuvana jaja i pola crvene paprike
Ručak: 150 g gambora sa zelenom salatom i paradajzom, pola kašike maslinovog ulja
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa pet badema
Večera: 100 g pilećih grudi sa kuvanim brokolijem