Određen novi datum otvaranja 58. oktobarskog salona u Beogradu: Sanjari pred publikom od 16. oktobra

M. A. K.

22. 05. 2020. u 20:00

Biće izloženi radovi 56 umetnika iz 20 zemalja sveta

Одређен нови датум отварања 58. октобарског салона у Београду: Сањари пред публиком од 16. октобра
OTVARANJE 58. Oktobarskog salona, međunarodne izložbe koja se u organizaciji Kulturnog centra Beograda, od 2016. organizuje bijenalno, pomereno je sa 18. septembra na 16. oktobar. Postavka "Sanjari", čije autori, italijanski kustosi Ilarija Marota i Andrea Baćin, zbog mera bezbednosti koje nameće pandemija virusa korona, biće u izvesnoj meri limitiran, kada je u pitanju broj planiranih izložbenih prostora i performansa.

Radovi će tako pre svega biti predstavljeni u Muzeju grada Beograda u Resavskoj i Dvorani KCB (ukoliko korišćenje bioskopa do planiranog perioda bude moguće). Kao dodatni prostori, koji bi mogli biti deo izložbe, planirani su Radio Beograd, zgrada BIGZ-a i još nekoliko javnih prostora.

Izložba, čija je namera da istraži kompleksnost sadašnjeg vremena, preispita obmanjujuću prirodu stvarnog i prostor koji zauzimaju snovi, obuhvatiće radove 56 umetnika iz 20 zemalja iz celog sveta. Uz domaće, pretežno je reč o autorima srednje i mlađe generacije, koji gravitiraju ka umetničkim scenama NJujorka, Pariza, Londona i Berlina.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije