POSLE TRI DECENIJE: Olbi na Crvenom krstu

V. V. S.

utorak, 08. 10. 2019. u 09:22

ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Олби на Црвеном крсту

Foto Darja Stravs Tisu

Prvi put posle tri decenije "Ko se boji Virdžinije Vulf" u BDP

BEOGRADSKA premijera u Beogradskom dramskom pozorištu: po motivima komada Edvarda Olbija "Ko se boji Virdžinije Vulf" (režija Lenka Udovički) nastala je predstava u koprodukciji tetara na Crvenom krstu i Ulyssesa, čije je prvo izvođenje bilo letos na istoimenom festivalu na Brionima.

Večeras će je videti i publika BDP i to na velikoj sceni koja će od sada nositi ime "Olivera i Rade Marković", po doajenima ovog teatra. U predstavi igraju Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, dok će se u ostalim ulogama (u alternacijama) pojavljivati Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ilinčić.

Inače, Šerbedžija je već u jednoj inscenaciji (1991. godine, upravo u BDP) igrao Džordža, a njegova želja da se ponovo okuša u istoj ulozi bio je motiv za rediteljku (i suprugu) Lenku Udovički da isti naslov postavi na scenu:


PROČITAJTE I: Kokan Mladenović: Vreme režira komade, koliko i mi njih


- Kao reditelj znam da kada velikog glumca intuicija nečemu vodi, to treba poslušati. Inače, rekla sam i da je ovo poslednji komad koji bi bračni par trebalo da radi zajedno, jer nužno počinješ da gledaš kroz perspektivu komada. Prolaze ti replike kroz glavu, preispituješ svoje frustruacije, namerno ih izvlačiš, a kad sebe uzburkavaš na taj način, bogami, može biti i opasno - ističe uz osmeh Lenka Udovički, koja je u braku s popularnim glumcem već 28 godina. Dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, kostime je kreirala Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, koreografiju Matija Ferlin.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije