DODELOM priznanja "Mali princ" za životno delo u oblasti stvaralaštva za decu u Subotici je počeo 26. Međunarodni festival pozorišta za decu.

Laureatu Branki Veselinović nagrada je uručena nekoliko dana posle 101. rođendana, a subotičkoj publici obratila se putem video-snimka.

- Pozdravljam ljude iz celog sveta i vrlo sam srećna što kao nekadašnja međunarodna ambasadorka Unicefa dobijam ovo priznanje. Mnogi ovako duboku starost ne mogu da dožive i ja sam jedna od retkih koji u ovom dobu života sa zadovoljstvom, čašću, poštovanjem i uzbuđenjem primaju ovu nagradu. Zahvaljujući umetničkom i humanitarnom radu, doživela sam da mi ovom dodelom čestitate 101. rođendan - poručila je naša najstarija glumica.

Drugom laureatu "Malog princa", književniku Ranku Risojeviću, priznanje je uručeno na otvaranju festivala. Zahvalivši se na nagradi, Risojević je publici odrecitovao svoju pesmu pod nazivom "Pjesnik".

- Priredili ste mi jedan od najlepših dana u životu. Ovo je najznačajnije priznanje koje sam dobio i hvala Festivalu i publici - poručio je Risojević.


PROČITAJTE I:Nenadu Jezdiću uručena nagrada "Miloš Žutić"Subotička publika imaće priliku da pogleda predstave "Na vukovom tragu", novosadskog Pozorišta mladih, "Vila Helena i princ Argelus" iz Mađarske, "Bajka o ribaru i ribici" iz Rusije, "24 bake" iz Kine, "Zlatna guska" iz Bugarske, "Čudotvorno kresivo" i "Lepotica i zver" iz Srbije, "Ja sam malo svetlo" iz Nemačke, "Operski frižider" iz Italije, "Divna zelena ptica" iz Poljske, "Pored tebe" iz Koreje, "Ježeva kućica" iz Republike Srpske, "Cipele" iz Belgije i "Cvrčak i mrav" iz Crne Gore.


LAUREAT Priznanje Risojeviću Foto Promo


GULIVER MEĐU LUTKAMA

U PRATEĆEM delu programa nastupiće dečja lutkarska grupa iz Segedina sa komadom "Karneval životinja", Lutkarsko pozorište "Kover Bela" izvešće komad "Vuk i lisica", lutkarska grupa koju vodi Marta Aroksalaši predstaviće se predstavom "Na slovo na slovo", dok će gosti iz Gračanice izvesti "Gulivera u zemlji lutaka".