Ненаду Јездићу уручена награда Милош Жутић

Танјуг

23. 09. 2019. у 00:11

Ненаду Јездићу уручена награда Милош Жутић

Фото Танјуг

Награда “Милош Жутић” Удружења драмских уметника Србије (УДУС) за 2018. годину свечано је уручена Ненаду Јездићу вечерас након извођења представе “Краљ Бетајнове”

Награда “Милош Жутић” Удружења драмских уметника Србије (УДУС) за 2018. годину свечано је уручена Ненаду Јездићу вечерас након извођења представе “Краљ Бетајнове” на сцени “Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта.

Награду му је уручила Огњанка Огњановић Жутић, супруга великана српског глумишта Милоша Жутића.

Јездић се захвалио жирију, директорки позоришта, редитељу и ансамблу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Признање за Ковачевића

"Обрадовали сте мене и моју породицу, ова награда ми је изузетно драгоцена и она ме оснажује, радује и крепи у многострукости послова које радим. Она је путоказ да базични посао обављам како ваља. За мене она представља само предах у маратону, место где ћу да застанем и освежим се на свом деловању на позоришним сценама", рекао је Јездић.

Јездић је 24. лауреат награде “Милош Жутић” коју УДУС додељује за најбоље глумачко остварење на домаћим професионалним сценама, премијерно изведеним у протеклој позоришној сезони.

Јездић је награђен за улогу Јожефа Кантора у представи “Краљ Бетајнове” Ивана Цанкара, у режији Милана Нешковића, у продукцији ЈДП.

У конкуренцији је било 16 глумаца са глумачким остварењима изведеним у периоду од 1. јула 2017. до 30. јуна 2018. године.

Жири је већином гласова одлучио о добитнику средином јуна, а радио је у саставу: Драгана Ђукић, Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Ирфан Менсур и Небојша Миловановић (председник).

Награда се састоји од плакете са ликом Милоша Жутића - рад академског вајара Звонка Новаковића, уникатне дипломе на пергаменту - рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, и новчаног износа.

Доделу награде “Милош Жутић” помажу Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу Града Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)