VIMINACIJUM FEST: Pobednici Mirjana Karanović i „Devojčica sa žicama“

D. N.

01. 07. 2019. u 10:56

ВИМИНАЦИЈУМ ФЕСТ: Победници Мирјана Карановић и „Девојчица са жицама“

-Predstava u čast pobednika - „Žene iz Troje“ FOTO Centar za kulturu Požarevac

Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, pobednicima pripale glavne nagrade festivala - „Zlatna fibula“ i „Viminacium maksimus“

Za najboljeg glumca „Viminacijum festa“ proglašena je Mirjana Karanović, za ulogu u predstavi „M.I.R.A.“ BITEF teatra, a za najbolju predstavu „Devojčica sa žicama“, u izvođenju Slovenskog narodnog gledališča „Drama“ iz Ljubljane.

Ovu jednoglasnu odluku doneo je stručni žiri u sastavu: Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Saša Torlaković. Nagradu „Zlatna fibula“ umesto Mirjane Karanović, preuzela je rediteljka Jelena Bogavac, dok će nagrada za najbolju predstavu „Viminacium maksimus“ biti uručena naknadno.

Pročitajte još - VIMINACIJUM FEST: Ovacije za glumce iz Ljubljane

Osim dve navedene, u takmičarskoj konkurenciji bile su i predstave: „Bakhe“ - „Ulyssis teatar“ Brioni i Zagrebačko kazalište mladih, „Sonet 666“ - Državno mađarsko pozorište Temišvar i „Na Drini ćuprija“ - SNP Novi Sad.

U čast pobednika festivala, glumački ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, izveli su predstavu „Žene iz Troje“, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića.

Rediteljka Jelena Bogavac FOTO Centar za kulturu Požarevac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije