Ivanov u Budimpešti

V. V. S.

ponedeljak, 15. 04. 2019. u 22:41

Иванов у Будимпешти
Predstava Narodnog pozorišta iz Beograda na 4. mađarskom MITEM festivalu

PREDSTAVA Narodnog pozorišta iz Beograda "Ivanov" A.P. Čehova, u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat, u utorak će biti izvedena u glavnom programu 4. MITEM-a (Madch International Theatre Meeting) u Budimpešti, jednog od trenutno najambicioznijih evropskih pozorišnih festivala.

Ansambl našeg nacionalnog teatra već je sa uspehom učestvovao na ovom festivalu, sa Sterijinim "Rodoljupcima", u režiji Andraša Urbana. Ovog puta, naći će se među pozorišnim ostvarenjima iz Mađarske, Francuske, Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Nemačke i Litvanije, koja se od 11. aprila do 5. maja izvode na sceni budimpeštanskog Nacionalnog teatra.

U naslovnoj ulozi višestruko nagrađivane predstave "Ivanov" je Nikola Ristanovski, a u velikom ansamblu su i Nada Šargin, Marko Baćović, Branko Vidaković, Danijela Ugrenović, Hana Selimović, Nenad Stojmenović, Branka Petrić, Bojan Krivokapić, Nikola Vujović, Vanja Milačić, Predrag Vasić, Jelena Živković, Nemanja Konstantinović, Danica Arapović i muzičari Nikola Dragović, Ivan Mirković i Nemanja Bubalo.

PROČITAJTE JOŠ - "Rodoljupci" gostuju u Mađarskoj

Zanimljivo je da će se pred mađarskom publikom pojaviti tri inscenacije Čehova: uz našeg "Ivanova", zemlja domaćina izvešće "Višnjik", dok "Ujka Vanja" dolazi iz Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)