HOĆE LI RUSIJA DA PRITISNE „CRVENO DUGME“? Zbog planova NATO, svetu preti katastrofa

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

11. 07. 2022. u 12:00

IMA ona epizoda čuvenih sarajevskih nadrealista kada se, posle "zatvorenog kruga", vizionarski predskazanog raspada i nasilja na Balkanu, svi, nekako, izmirimo, poizbacujemo lažne mirotvorce.

ХОЋЕ ЛИ РУСИЈА ДА ПРИТИСНЕ „ЦРВЕНО ДУГМЕ“? Због планова НАТО, свету прети катастрофа

Novosti

A onda podignemo zid ka ostatku sveta i izmaknemo im merdevine da ne bi mogli, bežeći od katastrofa na njihovom tlu, spas da potraže u našem skupo stečenom miru i blagostanju.

Ne znam da li će, baš, na Balkanu, s ove strane zamišljenog zida, teći med i mleko, ali sve govori da će miran život izvesno tražiti možda još jedino kod nas neutralnih.

Stvaranje novog investicionog fonda NATO, čiji je cilj da spoji nespojivo, umućka biotehnologiju i topove, ljude i mašineriju, tehnološke inovacije i vojne planove, svemir i tenkove, svakodnevni život i ratovanje, put je koji vodi pravo u tu katastrofu iz koje će se tražiti izlaz. Ako neko uopšte bude mogao da izbegne opštu havariju.

Hladni rat je kao nezvani gost ponovo banuo na vrata. Napetosti nije bilo među velikim silama samo kratak niz proteklih decenija, dok je jedna sebi dozvoljavala da ponižava drugu. Kada se geografski najveća zemlja na svetu pridigla iz ruševina Berlinskog zida, vrativši posredno ravnotežu koja je čuvala krhki mir još od Drugog svetskog rata, druga je požurila da ovaj balans dodatno uzdrma naučno-fantastičnim planovima. U vrzinom kolu, sad se čeka odgovor Moskve. Ovoga puta, pritisak na crveno dugme čini se izvesnijim, neizbežnijim, opasnijim, fatalnijim.

Kad u briselskoj komandi, kvantnom tehnologijom, u planiranim "akceleratorima" i istraživačkim centrima, budu spojili nano-fitilje sa satelitima, tamo gde su Rusi već postavili svoje antene, bure baruta će iz regiona nadrealista promeniti geografsku lokaciju, uz pretnju da izazove planetarnu detonaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)