RUSIJA NE OČEKUJE NIŠTA NOVO Zaharova: NATO odavno zauzeo antiruski kurs

Novosti online

16. 06. 2022. u 17:00

NATO je odavno utvrdio antiruski kurs i objavio Moskvi hibridni rat u svim pravcima, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

РУСИЈА НЕ ОЧЕКУЈЕ НИШТА НОВО Захарова: НАТО одавно заузео антируски курс

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Ona je dodala da Rusija ne očekuje ništa novo od predstojećeg samita Alijanse u Madridu gde će lideri članica Alijanse diskutovati o novoj strategiji saveza.

- Verovatno polazite od toga da će biti nečeg novog a mi od toga da je ta politika već utvrđena odavno. I to ne poslednjih godina nego proističe iz mentaliteta Hladnog rata, isti šabloni, isti ljudi, Džozef Bajden, čovek te epohe - rekla je ona.

Zaharova je izrazila žaljenje što nije iskorišćena šansa koja se ukazala posle Hladnog rata, Zapad je, kako je rekla, jednostavno pustio tu priliku niz vodu i ništa od potencijala koji je postojao nije realizovao.

Sve što je postojalo je razrušeno i ruši se i zbog toga neće biti ničeg novog na samitu u Madridu, nego isti stari kurs, istakla je ona.

- Forma će možda biti drugačija ali sadržaj ostaje isti – antiruski, kako oni govore, rušilački po našu zemlju i mi smo to konstatovali, registrovali smo da nam je Zapad objavio proksi hibridni rat u svim pravcima - zaključila je Zaharova u intervjuu koji je dala na marginama jubilarnog 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - RUSKINjA POGINULA U MELENCIMA: Pijani i drogirani meštanin zakucao se u njen auto na semaforu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)