HOĆE LI VLADA CRNE GORE OPSTATI? Uzdrmani događajima na Cetinju i umalo krvavom Belvederu

Veliša Kadić

11. 09. 2021. u 10:05

VLADA Crne Gore ponovo je ušla u zonu neizvesnosti - hoće li opstati ili pasti. Uzdrmana je događajima na Cetinju i umalo krvavom Belvederu.

ХОЋЕ ЛИ ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ОПСТАТИ? Уздрмани догађајима на Цетињу и умало крвавом Белведеру

Novosti

Nova ucena za premijera Zdravka Krivokapića stiže od prvog do njega, Dritana Abazovića, koji je zapretio padom Vlade ako bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, zbog propusta u komitskim divljanjima 4. i 5. septembra.

Model eksperata iz dana u dan pokazuje da je potrošen i da ga pod hitno treba menjati. Ako misli zimu da dočeka, premijer treba da uskoči u pobednički voz, zaboravi na nesuglasice sa Demokratskim frontom i zajedno sa demokratama krene u rekonstrukciju izvršne vlasti. Jer, šta danas imamo? Imamo Vladu na staklenim nogama koja je proklamovala da će rešavati probleme naroda, ali to ne čini.

Demokratski front kritikovao je premijera Krivokapića zbog njegovih izjava da Skupština razreši dužnosti ministra pravde Vladimira Leposavića, a zbog njegovog negiranja genocida u Srebrenici. Poslanici ovog saveza bojkotuju rad Skupštine upravo zbog Srebrenice. Druga vruća tema je popis koji je trebalo da se obavi proletos, ali je neizvesno da li će ga uopšte i biti. Odlaganje je na štetu Srba u Crnoj Gori i sve se čini da ih na popisu ne bude više od 32 odsto.

Očekivalo se da će nacionalno izjašnjavanje biti slobodno, bez pritisaka, i iznad svega, bez straha. Narod je očekivao jači obračun sa mafijom, hapšenja krupnih riba podzemlja, čistku u tužilaštvu... Milo se i dalje vozi u "majbahu", smejući se premijeru u lice. I kako onda dalje? Najlogičnija bi bila politička vlada sastavljena na osnovu onoga što su partije osvojile na izborima 30. avgusta prošle godine. Neke partije nisu bile spremne da glasaju za takvo rešenje. Možda se predomisle zbog poslednjih dešavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)