SVOJU GRIŽU SAVESTI NAMEĆU DRUGIMA: Zašto bi iko pred utakmicu klečao zbog toga što američki belci ubijaju američke crnce?

Momčilo Popović

24. 06. 2021. u 10:16

Nisu, naravno, svi Amerikanci i Englezi rasisti, ali imaju jednu zajednički crtu - da svoju grižu savesti pretvore u opštu

СВОЈУ ГРИЖУ САВЕСТИ НАМЕЋУ ДРУГИМА: Зашто би ико пред утакмицу клечао због тога што амерички белци убијају америчке црнце?

Novosti

ANTIRASISTIČKI korektno je postalo da se kleči pred početak utakmica da bi se pokazala privrženost pokretu "Životi crnaca su važni". A one koji ne žele da kleče, jer sa rasizmom nemaju dodirnu tačku, optužuju da time podržavaju rasizam! Ko ne želi da kleči proglašava se necivilizovanim. Odbili su Rusija, Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska... Zašto bi iko osim Amerikanaca klečao zbog toga što američki belci ubijaju američke crnce?

Potamanili su do granice istrebljenja indijanska plemena, "domaćine" američkog tla. Autori su Kju-kluks-klana po kome ni od Boga ni od zakona nije kažnjivo da belac smakne crnca kad ga sretne. Okrvavili su ruke u svakom kutku planete do koga su stigli pod izgovorom da "štite svoj način života i demokratske standarde". I mi smo osetili kakav je to "Milosrdni anđeo"...

Onda su otkrili rupu na saksiji i nazvali je "Životi crnaca su važni". Pošto su ih likvidirali mereno u milionima, napravili su pokret koji bi trebalo da opere savest cele SAD.

U celu tu grižu savesti odmah su uskočili oni koji su gotovo istrebili Aboridžine, domoroce Australije. Izvinili su im se 2008, a ubijali ih i asimilovali 250 godina. Engleska kruna se do 1947. baškarila na Indijskom potkontinentu, odnoseći sve što se moglo odneti, a donoseći patnju i ratove...

Nisu Amerikanci i Englezi jedini koji su na talasu izvornog rasizma podigli dobar deo svojih sadašnjih moći. Katoličke misije su istrebile cele južnoameričke civilizacije. Nisu, naravno, svi Amerikanci i Englezi rasisti, ali imaju jednu zajednički crtu - da svoju grižu savesti pretvore u opštu. Zato što je crnca Džordža Flojda ubio, klečeći mu na vratu, beli policajac Džordž Cimerman. Klečimo samo pred Bogom - reče selektor Rusije Stanislav Čerčesov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri