SULJOVA LICITACIJA: Oni koji su Srebrenicu sveli na priču o brojevima, sahranili su sebe u lažima

Dragan VUJIČIĆ

14. 06. 2021. u 11:17

Ko će više znati koliko je Bošnjaka stradalo u tom "genocidu”

СУЉОВА ЛИЦИТАЦИЈА: Они који су Сребреницу свели на причу о бројевима, сахранили су себе у лажима

Novosti

EMIR Suljagić Suljo, direktor Memorijalnog centra u Potočarima i autor brojnih knjiga o Srebrenici, između ostalih i "Razglednice iz groba", upravo je na spisak nastradalih u tzv. genocidu dodao i lična dokumenta svog oca Sulje Suljagića poginulog u borbama sa VRS 1992. Jednostavno i lako - na svom tviter-nalogu, a povodom presude Ratku Mladiću.

Sad bi bilo dobro da neko obavesti američkog predsednika Džozefa Bajdena da se broj nastradalih u Srebrenici 1995. popeo na 8.001 i da više nije 8.000 kako je on to "presudio" pre nekoliko dana, istim povodom.

Objektivno, i Džozef i Suljo "ne greše". Jer, ko će više znati koliko je Bošnjaka stradalo u tom "genocidu", tim pre jer je ICPM laboratorija za DNK identifikaciju (donacija američke vlade), a koja je utvrđivala identitet žrtava u Podrinju, još decembra 2017. spakovala baze podataka iz Tuzle i odnela u svoje središte u prestonicu Holandije. Iz laboratorije su sa sobom poneli i oko 70.000 uzoraka tkiva uzetih od građana BiH. I Haški mehanizam je nedavno najavio da ni ostalu dokumentaciju sa suđenja neće vratiti na Balkan.

Ostalo je mezarje u Potočarima na čijem se ulazu nalaze, u kamenu uklesane reči, islamskog verskog poglavara Mustafe Cerića: "Molimo te Bože. Da tuga bude nada, da osveta bude pravda".

Brojevi tu nisu bitni. Ionako u Potočarima, u istom "kamenu" stoji da su posmrtni ostaci sahranjeni na mezarju pokupljeni sa čak 13 opština BiH. "Prečnik smrti" je tu 130 kilometara. Sud u Hagu, brojeći mrtve u Srebrenici, u presudama nikad nije došao ni blizu 8.000 ubijenih. "Licitirao" je od 4.970 do blizu 6.000.

I gde sad da se "kopa"?

Ostaje Hag. Tamo je "novi svet" sahranio sebe u lažima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda