STUPAJU NA SNAGU ODMAH: U Novom Sadu uvedene nove mere

Novosti online

10. 07. 2020. u 15:13

GRADSKI Štab za vanredne situacije u Novom Sadu procenio je da je epidemiološka situacija takva da je neophodno da se uvedu dodatne mere kako bi se zaštitilo stanovništvo od širenja zaraze virusom korona. Mere usvojene stupaju na snagu odmah.

СТУПАЈУ НА СНАГУ ОДМАХ: У Новом Саду уведене нове мере

Foto: N. Karlić

- Zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 lica na javnim otvorenim i svim zatvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara.

- Svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, a nemaju baštu, dužni su da ograniče radno vreme od 6 do 21 sat. Ovakva vrsta obaveze ne odnosi se na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.

- Svi privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, hipermarket, supermarket, mini market i slično) ili obavljaju usluge dužni su da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00. Ovo ograničenje se ne odnosi na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

Ako se pokaže da trenutne mere ne daju rezultate, one biti još rigoroznije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)