GLASANJE U BRISELU: Do 15 časova glasalo preko 70 odsto prijavljenih

Tanjug

03. 04. 2022. u 16:24

NA BIRAČKOM mestu broj 6 u Ambasadi Srbije u Belgiji do 15.00 časova glasalo je preko 70 procenta od prijavljenih 290 birača.

ГЛАСАЊЕ У БРИСЕЛУ: До 15 часова гласало преко 70 одсто пријављених

Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Glasanje protiče bez problema, a iz biračkog odbora, koji čine članovi Ministarstva spoljnih poslova Srbije i predstavnici izbornih lista najavljuju da će se, nakon prebrojavanja glasova i dostavaljanja izveštaja Republičkoj izbornoj komisiji, rezultati izbora sa ovog biračokog mesta od 23.00 časa naći i na oglasnoij tabli Konzulata Srbije u Belgiji.

Glasanje u Ambasadi Srbije u Belgiji počelo je jutros u 7.00 cašova, a za izbor narodnih poslanika i predsednika Republike Srbije na ovom biračkom mestu prijavilo se 290 građana Srbije koji borave u inostranstvu.

U skladu sa povećanim brojem ukupno prijavljenih birača iz dijaspore na ovogodišnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima, i u Belgiji i Luksemburgu je, prema rečima predsednika biračkog odbora Roberta Popovića primetno je veće interesovanje građana da daju svoj glas.

- Ovoga puta imali smo oko 200 prijavljenih birača i u Luksemburgu, koji je pokriven diplomatsko konzularnim predstavništvom u Belgiji, gde je takođe danas otvoreno jedno biračko mesto - navodi Popović.

Na prethodnim parlmentarnim i predsedničkim izborima 2016. i 2017. godine građani Srbije sa boravištem u Belgiji i Luksemburgu glasali su samo u Briselu i ukupno ih je bilo prijavljeno 188 na parlamentarnim i 265 na predsedničkim izborima uz izlaznost oko 80 procenata.

Biračko mesto broj 6 u Briselu zatvara se u 20 časova, kada će birački odbor pristupiti brojanju glasova.

BONUS VIDEO:

GLASAO PATRIJARH PORFIRIJE: Građansku dužnost obavio na Starom Gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista