OD SUTRA PRIJAVE ZA GLASANJE OD KUĆE: Gradska izborna komisija Kruševac dala detaljna uputstva

S.B.

30. 03. 2022. u 12:56

GLASAČI u Kruševcu koji nisu u mogućnosti da glasaju na svom biračkom mestu usled teške bolesti, starosti ili invaliditeta, glasačko pravo mogu da ostvare van svog biračkog mesta, ali samo na podršku koje to mesto obuhvata, predočeno je danas u Gradskoj izbornoj komisiji.

ОД СУТРА ПРИЈАВЕ ЗА ГЛАСАЊЕ ОД КУЋЕ: Градска изборна комисија Крушевац дала детаљна упутства

Foto: S. B.

Potvrdu o nemogućnosti glasanja na biračkom mestu potrebno je dostaviti od 31.marta do 3. aprila do 11.sati.

Za prijavu glasanja van biračkog mesta u nedelju kada se održavaju izbori za narodne poslanike Narodne skupštine,odnosno za predsednika Srepublike Srbije, građanima su na raspolaganju brojevi telefona 066 446446 i 037428999.

Prema poslednjim podacima o broju glasača uoči ovogodišnjeg referenduma, pravo glasa na teritoriji Kruševca ima 107.272 građana.Glasa se na 132 biračka mesta(dva su u nadležnosti RIK-a:Okružni zatvor i Vaspitno-popravni dom).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)