ĆUPRIJA SPREMNA: Deo Jedinstvenog biračkog spiska izložen na uvid

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 02. 2022. u 10:30

OPŠTINA Ćuprija obaveštava svoje sugrađane da je deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Ćuprija izložen u sedištu Opštinske uprave.

ЋУПРИЈА СПРЕМНА:  Део Јединственог бирачког списка изложен на увид

Foto: Z. Gligorijević

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Ćuprija mogu podneti Opštinskoj upravi od 7,30 do 15,30 svakog radnog dana, neradnim danima od 9 do 14 časova, a najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 18. marta.

Od zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre izbora, odnosno od 19. do 30. marta, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donosi rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku.

Od raspisivanja izbora do najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 12. matrta u 24 časa, građani mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na prestojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Ćuprija. Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica.

Posebno se pozivaju maloletna lica koja stiču biračko pravo najkasnije na dan održavanja izbora (uključujući i interno raseljena lica), da izvrše uvid u Jedinstveni birački spisak u cilju provere ličnih podataka.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave https://upit.birackispisak.gov.rs/, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana ili broja lične karte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HELIKOPTERI POKAZALI SILU: Vojska Srbije ispunila sva očekivanja na Pešteru (VIDEO)