CILJ OPORAVAK ZEMLJE: "Ujedinjena Srbija" predstavila kandidate za glasanje 3. aprila

V. N.

02. 02. 2022. u 18:46

KOALICIJA "Ujedinjena Srbija", okupljena oko SSP, DS i NS predstavila je u sredu kandidate za predsednika Srbije Zdravka Ponoša, gradonačelnika Beograda Vladetu Jankovića i nosioca liste na parlamentarnim izborima Mariniku Tepić.

ЦИЉ ОПОРАВАК ЗЕМЉЕ: Уједињена Србија представила кандидате за гласање 3.  априла

Foto Tanjug

Oni su poručili da je cilj da 3. aprila pobede, da mogu da oporave Srbiju, te da bivšu vlast neće progoniti nego će odgovarati po zakonu.

- Cilj nam je da obezbedimo najširu podršku Srbije - poručila je Tepićeva.

Janković je poručio da je zahvalan na kandidaturi da bude nosilac liste za Beograd.

- Pre izvesnog vremena u medijima su se pojavile dve vesti. Jedna je bila da kvadrat u Beogradu na vodi košta 10.000 evra, a druga da se kasirkama u "Maksiju" smanjuju plate. Kad sam video te dve vesti zajedno, u mom srcu nešto je puklo. Rekao sam sebi da ustanem i uradim nešto što mogu. U slučaju da pobedim, sve će biti transparentno - najavio je Janković, i dodao da računa na saradnju sa koalicijom "Moramo", te da mu niko ništa ne može nametati osim njegove sedmogodišnje unuke.

Ponoš je zahvalio Vuku Jeremiću, Draganu Đilasu, Zoranu Lutovcu, Janku Veselinoviću što su bili jedinstveni oko njegove kandidature...

- Čast mi je da ovaj posao radim zajedno sa Marinikom Tepić, najhrabrijom osobom srpske politike, i Vladetom Jankovićem, koji i danas drži čas šta znači raditi za nacionalni interes. Ovu dužnost da budem kandidat prihvatam kao gest građanske odgovornosti i patriotske dužnosti. Po Ustavu, predsednik Srbije odražava državno jedinstvo - istakao je Ponoš.

OPET SELE SPOMENIK NEMANjI

JANKOVIĆ je još jednom govorio o spomeniku Stefanu Nemanji koji se nalazi ispred nekadašnje železničke stanice. On je rekao da ovo obeležje vidi na drugoj lokaciji koja bi bila primerena, a to je manastir Đurđevi stupovi. Time se u stavu pridružio reditelju Goranu Markoviću koji je, nazvavši sjajno delo Rukavišnjikova "nakazom", predložio da se monument preseli u Marinkovu baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)