ODBRANA OSPORAVA NALAZ VEŠTAKA: Nastavljeno suđenje Neđeljku Đuroviću za ubistvo studenta

J. D. Lj.

08. 02. 2021. u 19:52

PRED Višim sudom u Beogradu u ponedeljak je saslušanjem veštaka za sudsku medicinu, nastavljeno suđenje Neđeljku Đuroviću (na slici), optuženom da je 27. januara 2019. godine, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, ubio studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24).

ОДБРАНА ОСПОРАВА НАЛАЗ ВЕШТАКА: Настављено суђење Неђељку Ђуровићу за убиство студента

Foto: Facebook

Za razliku od prethodnog veštaka, koji je u međuvremenu preminuo, novi sudski veštak je rekao da Miloš nije uboden spreda, već bočno, što odbrana optuženog osporava. Oni su u ponedeljak čak i tvrdili da bi "Mileusnić bio živ da je medicinsko osoblje dobro brinulo o njemu".

Branioci optuženog su, između ostalog, angažovali i svog stručnog savetnika za sudsku medicinu. Međutim, doktorka koja je trebalo u ponedeljak da iznese svoje stručno mišljenje, nije došla na pretres, već je iskaz dala u spisu koji je čitan u sudu.

Pošto osporava nalaz sudskog veštaka, Đurovićev advokat je tražio da se utvrdi tim ljudi koji će u vezi sa svim dosada iznetim podacima dati svoje mišljenje. O tome sud tek treba da donese odluku, moguće i do narednog pretresa, zakazanog za mart. Do tada bi trebalo da se uradi i antropološko veštačenje.

Đurović je na početku suđenja negirao da je na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom se tereti za teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)