DA GA JE UBIO, ZAR BI MU POMAGAO I VIKAO “IVANE IZDRŽI”: Ispovest majke Damira I. koji je osumnjičen za smrt druga iz detinjstva

J. D. LjUTIĆ

15. 01. 2021. u 22:00

ZNAJU se iz vrtića, posle su zajedno išli u školu, a nakon toga nastavili druženje.

ДА ГА ЈЕ УБИО, ЗАР БИ МУ ПОМАГАО И ВИКАО “ИВАНЕ ИЗДРЖИ”: Исповест мајке Дамира И. који је осумњичен за смрт друга из детињства

Foto M. Anđela

Zajedno su bili i na dočeku srpske Nove godine. To veče se završilo smrću Ivana T. (22), a Damir I.(20) uhapšen je zbog sumnje da ga je ubio.

Svi u porodici uhapšenog Damira, koja živi u istoj ulici gde i Ivanova, nekoliko zgrada dalje, su šokirani.

- Ovo je velika tragedija za dve porodice, za dva dobra deteta - kaže Damirova majka Jelica I. - Ivanovoj porodici izjavljujem najdublje saučešće i samo ponavljam: Ne daj bože ni jednoj majci da izgubi dete i da je snađe ono što je Biljanu! Ivan i Damir se znaju iz vrtića, posle su zajedno išli u školu, a nakon toga nastavili druženje. Taman posla da su ikada uradili nešto loše da obrukaju svoje pordice. Zato smo se i našli u velikom čudu najpre kada smo saznali šta se dogodilo Ivanu, a potom da je Damir uhapšen za njegovo ubistvo. Tvrdim da to nije moguće i da moj sin nije ubio jednog od najboljih drugova!

Od Damirovih roditelja saznali smo da su Ivan i njihov sin bili na novogodišnjoj proslavi na Bežaniji, kao i da su se zajedno vratili kući.

- Ivan je te noći ulazio u naš stan, videlo se da je popio. Ipak, uspeli smo da ga ubedimo da ide kući. Čula sam posle da je bio svadljiv i da je čak, iz čista mira, udario Damira. Ne znam zašto, ni da li je to uopšte tačno, to se priča. Ali, ono što znam jeste ono što je Ivanov otac ispričao mom suprugu, a to je da je njegovog sina, koji je došao kući, neko zvao na mobilni da izađe. Ivan je izašao i, kako ga nije bilo 15 do 20 minuta, otac je krenuo da ga traži. Tada je zatekao našeg Damira, kako pokušava da pomogne Ivanu koji je bio ranjen i kako viče:"Ivane, izdrži, moraš!". Dakle, ko bi hteo nekoga da ubije, a onda mu pomaže i molili ga da izdrži? Tu nešto nije kako treba, nešto ne valja... - kaže Damirova majka Jelica I.

Oružje, kojim je smrtno ranjen mladić, a sumnja se da je reč o nožu, šrafcigeru ili razbijenoj čaši ili flaši, još nije pronađeno.

Šta se tačno dogodilo kobne noći na dečijem igralištu u novobeogradskom naselju pokazaće istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije