DETALjI PROSTITUCIJE U ŠAPCU: Četiri devojke sa juga Srbije zatekli sa trojicom klijenata - na ovaj prizor je naišla policija

Aleksandra Delić

29. 11. 2020. u 07:20

ДЕТАЉИ ПРОСТИТУЦИЈЕ У ШАПЦУ: Четири девојке са југа Србије затекли са тројицом клијената - на овај призор је наишла полиција

Foto arhiva

U VELIKOJ policijskoj raciji, u noći između petka i subote, u kafani "Luna PP zvezda" u Majuru, poznatijoj kao "Zlatna greda", uhapšeno je troje osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje prostitucije u ovom kraju.

Iza rešetaka našli su se vlasnik V.G. (57), njegova supruga E.G. (49) i pomagač N.O. (41) iz obližnjih Vladimiraca.

Kako "Novosti" saznaju, prilikom upada u "Zlatnu gredu", policajci su zatekli četiri devojke u društvu trojice klijenata, od kojih su dvojica stalne mušterije. Sve prostitutke su veoma mlade, a radi se o tri državljanke Srbije sa juga, dok je jedna imala pasoš susedne BiH.

Prilikom pretresa prostorija pronađeno je 21.840 evra, 850 švajcarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Svih troje uhapšenih se terete za krivično delo trgovina ljudima, a osumnjičeni su da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

"POJAČANjA" ZA VIKEND

Poznavaoci prilika tvrde da u Šapcu, preko vikenda, "radi" i mnogo mladih devojaka iz Beograda i Novog Sada. Dolaze radi bogate klijentele, a zarađuju samo za cigarete, dopunu za mobilni, prenoćište i brčkanje u bazenu.

U Majuru nije nikakva tajna šta se dešava u "Zlatnoj gredi" već dugi niz godina. "Mozak" posla je madam Stela, kako od milja zovu suprugu vlasnika gazda Velje, koja je sredinom dvehiljaditih došla iz neke od bivših republika Sovjetskog Saveza.

- Gazda Velja nije sposoban za posao od kada je doživeo moždani udar, ali je zato madam u punom potencijalu - priča nam meštanin Majura. - Stela pronalazi i regrutuje devojke koje su raspoložene za brzu zaradu, brine o njihovom zdravlju i ishrani, kao i o odevanju.

Majurci znaju da madam i devojke, jednom nedeljno, odlaze na pijacu kod Mačvinog stadiona u Šapcu gde se snabdevaju donjim rubljem i drugim potrepštinama, neophodnim za privlačenje klijenata. Za komšinicu ne kažu ništa loše, čak naprotiv: spremna je da pomogne i pozajmi novac ako treba. Ali niko ne voli sa njom da se mnogo druži.

- Zanat u "Zlatnoj gredi" traje bar 20 godina, ako ne i duže. Krajem devedesetih tu su odsedale Ukrajinke, Moldavke, Ruskinje... Policija dođe i pohapsi ih, oduzme im pasoše, protera ih preko Drine u Republiku Srpsku, ali one se vrate posle dva dana. Čim nađu ko će ih čamcem prebaciti preko reke - priča naš dobro upućeni sagovornik.

Među klijentima je, kako tvrde Šapčani upućeni u ovu temu, mnogo vrednih domaćina iz javnog i privrednog života. Devojke koje pružaju usluge, takođe, dobro znaju u šta se upuštaju pa ih ljudi ovde mnogo i ne žale.

Da Šapčani nisu nimalo naivni kada je u pitanju prostitucija govori i činjenica da je jedan od najpoznatijih srpskih makroa Mihailo Maksimović rodom upravo iz ovog grada. Šabac je, kažu upućeni, dugo vremena prava "meka" za prostitutke, a devojke koje merkaju klijente nisu retka pojava na mostu, obilaznom putu prema Loznici, putu ka Rumi...

Ipak, većina žena i devojaka radi za sitniš, a policajci ih često puštaju na miru, samo da bi lakše obradili njihove mušterije, koje su često počinioci krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Fica

11.12.2020. 23:47

I pitate li se ko koristi te usluge,kome to treba.Sad su korisnici na slobodi a samo devojke kao bez morala,dok su muškarci navodno moralni.Kako bi se one bavile time da muškarcima to ne treba.Nikom nisu poslale telegram,da ih poseti,muškarci lako nadju takve adrese i ne mogu bez toga.Sramota da ali oni tako žele i sada idu na drugo mesto.