UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo podiglo optužnicu

D.Z.

11. 11. 2020. u 15:21

SPECIJALNO tužilaštvo Osnovnog suda u Prištini ponovo je podiglo optužnicu protiv šest osoba osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.

УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Специјално тужилаштво у Приштини поново подигло оптужницу

Foto: Tanjug

Naime, prema rečima advokata Dejana Vasića branioca jednog od optuženih, podizanje nove optužnice zapravo je reaktiviranje prethodne, bez ikakve izmene i dopune.

- Specijalno tužilaštvo u Prištini ponovo je podnelo istu optužnicu, ponovo sa istim obrazloženjem, protiv istih ljudi, za apsolutno ista krivična dela. Na taj način pogazili su sve zakonske principe, sve zakonske rokove i sve navode koje je dao Apelacioni sud  - naveo je u izjavi Novostima, advokat Vasić podsećajući da je Apelacioni sud u Prištini odlučio u septembru da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, a posle uložene žalbe od strane branioca na rešenje suda kojim se odbija zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Inače, branioci šestorice osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića smatrali su da prethodna optužnica nije sadržala osnovne elemente koji ukazuju na vreme i način izvršenja krivičnog dela, objekat izvršenja kao i pravnu kvalifikaciju krivičnog dela, odnosno da li je delo počinila organizovana kriminalna grupa ili je to učinjeno u saizvršilaštvu.

Iako je Apelacioni sud prihvatio žalbu branilaca osumnjičenih tužilaštvo je ponovilo istu optužnicu čiji je cilj, kako smatraju advokati odbrane dizanje političkih tenzija na Kosovu i Metohiji.

Inače, u prvobitna optužnica u slučaju Olivera Ivanovića pročitana je u februaru ove godine povodom koje su se optuženi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića – Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, izjasnili su se da nisu krivi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere