NA NOVČANICAMA KOJIMA JE PLATIO TAKSI PRONAĐEN DNK ŽRTVE: Ukinuta presuda Zlatku Kavičkom (50) optuženom za ubistvo Andrije Klinke (82)

S. K.

06. 11. 2020. u 13:27

APELACIONI sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kojom je Zlatko Kavički (50) iz Stare Pazove osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva nekadašnjeg gimnastičara Andrije Klinke (82) i postupak vratio na novo suđenje.

НА НОВЧАНИЦАМА КОЈИМА ЈЕ ПЛАТИО ТАКСИ ПРОНАЂЕН ДНК ЖРТВЕ: Укинута пресуда Златку Кавичком (50) оптуженом за убиство Андрије Клинке (82)

Foto S. Kostić

Zločin koji se dogodio 7. decembra 2018. u Ulici Jana Kolara u Staroj Pazovi, gde je Andrija živeo sam, otkriven je tri dana kasnije, a Kavički je uhapšen na osnovu raspisane međunarodne poternice na području Teslića u Republici Srpskoj, gde ga je taksi odvezao nakon izvršenog krivičnog dela. Na novčanicama kojima je platio taksi, pronađen je Klinkin DNK.

Tokom suđenja Kavički je negirao da je počinio zločin, kao i da je Klinku video samo nekoliko puta u životu, a njegove tvrdnje pobila je rodbina pokojnog Klinke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave