NISAM UBIO BERIŠU: Počelo suđenje Fehmiju Bejzaku (55) za zločin na subotičkom buvljaku

J. L.

20. 10. 2020. u 11:47

НИСАМ УБИО БЕРИШУ: Почело суђење Фехмију Бејзаку (55) за злочин на суботичком бувљаку

Foto arhiva

U Višem sudu u Subotici juče je počelo suđenje Fehmiju Bejzakuu (55), koji se tereti da je pre godinu dana na subotičkom buvljaku naneo teške povrede Bedžetu Beriši (62), od kojih je ovaj preminuo.

Optuženi tvrdi da nije ubio Berišu i da sa njim nije bio ni u kakvom sukobu, a tokom postupka treba da se utvrdi da li je do zločina došlo u samoodbrani.

Do sukoba, u kom je učestvovalo više od deset osoba, došlo je zbog zavade dveju porodica, jer je posle razvoda dvoje dece ostalo da živi sa majkom, rođakom Fehmija Bejzakua, a petoro sa ocem Samirom H., rođakom Bedžeta Beriše. U opštem metežu Bejzaku je, kako se tvrdi, naneo teške povrede nožem Beriši, koji je od njih izdahnuo u bolnici u Subotici.

Međutim, sukob dveju porodica nastavio se i tamo, gde je Samir H. napao Radana Bejzakua. Veću tragediju sprečio je policajac koji je zapucao u vazduh, pa je napadač bacio oružje i odmah je uhapšen, a lekari su uspeli da spasu povređenog mladića.

- Došli smo iz Austrije na sahranu i pre povratka otišli smo na buvljak. Okrenuo sam se i video Bedžeta kako dolazi, pa sam rekao sinu da požuri da ne dođe i da se ne nastavi nesporazum koji smo imali sa bivšim zetom. Odjednom sam čuo kako viču: "Evo ih, ubij ih..." - ispričao je Bejzaku. - Osetio sam udarac, ne znam ni ko me je udario, ni kako, samo sam pao. Osvestio sam se u bolnici gde sam video svog sina, koji leži povređen pored mene. Sećam se da je Samir, moj bivši zet, imao nož u rukama i da je išao ka meni i mom sinu. U prsluku sam imao britvu, ostala je tamo jer se bavim građevinom i često mi zatreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)