ZVAO JE UPRAVNIKA I REKAO DA MORA DA PRIZNA: Evo kako je policija saznala da je telo nestalog Aleksandra u bunaru

Novosti online

18. 10. 2020. u 18:18

RADOVAN Velinović (34) koji je prošle nedelje priznao da je pre godinu i po dana ubio Aleksandra Ranđelovića (34) u selu Konatica, a zatim njegovo telo bacio u bunar, nakon zločina je nastavio da živi u Aleksandrovom stanu u Obrenovcu. On je lagao komšije da se Ranđelović odselio i da je on otkupio stan.

ЗВАО ЈЕ УПРАВНИКА И РЕКАО ДА МОРА ДА ПРИЗНА: Ево како је полиција сазнала да је тело несталог Александра у бунару

Foto: Depositphotos/Ilustracija/Facebook

Velinović se najnormalnije ponašao i svima pričao da je otkupio stan.

- Pretpostavili smo da je od Aleksandra na prevaru uzeo stan, ali da ga je ubio to nikome nije palo na pamet. On je normalno dolazio u stan, čak je i devojke dovodio. Znali smo da se drogira - ispričao je komšija.

Zločin otkriven godinu i po dana kasnije, nakon što je Velinović dok se nalazio u zatvoru zbog droge, zločin priznao policiji jer je često sanjao Aleksandra.

- Radovan Velinović trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog droge. On je u zatvoru od aprila ove godine i u poslednjih mesec dana nije mogao da spava. Stalno je ponavljao da ga opseda nekakav duh. Pretpostavljalo se da je upao u narkomansku krizu, sve dok u jednom trenutku nije od zatvorske uprave tražio da pozovu policiju jer nešto mora da prizna - kaže izvor blizak istrazi.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah je kontaktirala policiju i Radovan Velinović je saslušan, a njegovo priznanje je sve ostavilo u šoku.

- On je do detalja ispričao kako je ubio svog emotivnog partnera, i to u vikendici svoje pokojne tetke u selu Konatica kod Obrenovca. Zločin je počinio pre godinu i po dana nakon što su se on i Aleksandar posvađali oko narkotika - naveo je izvor i dodao:

- Posle prepirke Radovan je izašao iz kućice i u dvorištu uzeo ciglu. Vratio se u udžericu i svom snagom udario Aleksandra u glavu. Nesrećni Ranđelović je na mestu ostao mrtav.

Kada je video šta je uradio, Radovan Velinović je telo navodno odvukao do bunara i bacio ga unutra.

- Preko telo ubijenog je nabacao veću količinu cigli i šuta, a onda otišao. On je kasnije uhapšen zbog droge i tada niko nije znao da je ubio mladića. Ovaj zločin verovatno nikada ne bi bio ni otkriven jer Aleksandar nije imao porodicu, pa njegov nestanak nije imao ko da prijavi.

- Znam Radovana od detinjstva. Bio je malo na svoju ruku, ali da, teško mi je da poverujem da je ubio čoveka. Poslednjih godina niko od nas nije video da Radovan dolazi u vikendicu pokojne tetke. Sećam se da dok je njegova tetka bila živa, preko leta je bio često ovde. Koliko znam, Radovan je radio kao kondukter, a kada je dobio otkaz, jedno vreme je radio na benzinskoj pumpi u Baljevcu. Uhvatio se društva i počeo je da se drogira. Eto kako se to sve završilo - ispričala je meštanka Konatice.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)