DOMAR NEDOSTUPAN ISTRAŽNIM ORGANIMA: Službenik koji je iz policijskog sefa u Boru ukrao dva kilograma heroina pobegao iz zemlje!

V. Đ.

11. 10. 2020. u 13:31

I. M. (36), zaposlen u Policijskoj upravi Bor, koji je krajem marta 2018. godine otkriven i osumnjičen da je iz sefa PU Bor ukrao dva kilograma zaplenjenog heroina, umesto na optuženičkoj klupi – pobegao je u – inostranstvo – saznaju ‘’Novosti’’.

ДОМАР НЕДОСТУПАН ИСТРАЖНИМ ОРГАНИМА: Службеник који је из полицијског сефа у Бору украо два килограма хероина побегао из земље!

Policijska stanica u Boru

Po dostupnim informacijama, I. M. je heroin, zaplenjen u više akcija, vredan oko 40 hiljada evra, prodao za višestruko manju sumu svom sugrađaninu S.D. (27).

Međutim, dok je istražni postupak trajao, I. M. kome iz nepoznatih razloga nije oduzet pasoš, prebegao je u jednu zemlju preko Atlantskog okeana i nedostupan je našim organima gonjena. Prema nezvaničnim informacijama, I. M. je narkotike ukrao pre tri godine, ali je tek 2017. urađen popis zaplenjenih opijata.

- Tada je uočeno da fali oko dva kilograma narkotika i započeta je istraga. Sve vreme se tragalo za kradljivcem - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Domar je imao ključeve svih vrata i sefova u stanici i tako je uspeo da dođe do heroina. Na kraju je priznao šta je uradio, a deo prodate droge je zaplenjen u Novom Sadu.

Operativnim radom ustanovljeno je da je S. D. kasnije preprodao kilogram heroina za sumu od 4.000 evra, i to posredstvom S. S. (32) iz Novog Sada. Narkotike je kupio muškarac od 27 godina, čije ime policija nije saopštila.

- Sef u kom se čuvaju zaplenjeni narkotici nalazi se u podrumskim prostorijama PU u Boru - kaže nam izvor iz istrage. - Ključ od sefa poseduje nekoliko ljudi, a dalja istraga će pokazati da li ima još umešanih u ovu nesvakidašnju krađu heroina iz zgrade policije.

Nezvanično, I. M. kome je podneta prijava zbog teške krađe, kao i zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga je praćen više meseci. Međutim, u cilju istrage policija tada nije saopštila kako je on uspeo da iznese dva kilograma opijata iz zgrade PU u Boru, koja je obezbeđena naoružanim policajcima i sigurnosnim kamerama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!