NIKO NIJE BRINUO O OCU I SINU KANIBALU: Novi detalji stravične smrti Aleksandra M. (70) u beogradskom naselju Glogonjski Rit

N. B. - J. Ž. S.

04. 10. 2020. u 21:12

NAKON što je u beogradskom naselju Glogonjski rit pronađen mrtav Aleksandar M. (70), a njegov sin D. M. (39) odveden na Infektivnu kliniku, odakle će biti prebačen na psihijatriju, pošto se sumnja da je nekoliko dana jeo delove očevog tela, dat je nalog da se uradi obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

НИКО НИЈЕ БРИНУО О ОЦУ И СИНУ КАНИБАЛУ: Нови детаљи стравичне смрти Александра М. (70) у београдском насељу Глогоњски Рит

Foto Ž. Knežević

Ovaj nesvakidašnji slučaj, pokrenuo je polemike i rasprave u javnosti da li je možda nešto moglo da se uradi i spreči tragični epilog, s obzirom na to da su se otac i sin "čudnije" ponašali, da nisu vodili brigu o ličnoj higijeni i da se iz njihovog stana širio neprijatan miris. Prema nezvaničnim informacijama "Novosti", oni nisu bili korisnici usluga gradskog Centra za socijalni rad.

- Nisu se sami prijavili da traže bilo kakvu pomoć, niti je to neko drugi za njih učinio - kaže naš izvor iz istrage. - To je mogao da uradi i neko od komšija. Ali, svakako, čim sin bude pušten iz bolnice, kako procedura nalaže, on će biti stavljen pod njihov nadzor.

S druge strane, protiv njih ne postoji nijedna prijava policiji za porodično nasilje ili bilo koje drugo krivično delo:

- Jedino je postojala prijava za nehigijenske uslove na adresi na kojoj su živeli, ali se ta prijava odnosila na osobe sa drugačijim imenima. Nakon provera se ispostavilo da oni imaju prijavljeno prebivalište u Umci i da su u Glogonjski rit došli pre nekoliko godina.

DEVIZNA PENZIJA

PREMA nezvaničnim informacijama, Aleksandar je sa porodicom živeo u Kanadi gde je stekao i penziju. Navodno je komšijama pričao da je po struci mašinac, a da su se kod sina još u ranom detinjstvu pojavili problemi psihičke prirode. Pored toga, govorio je da ga je supruga davno napustila.

Ta prijava datira iz jula meseca i u toku su bile provere.

Komšije pričaju da je otac brinuo o sinu, koji je navodno psihički bolesnik. Oni tvrde da su se obraćali nadležnim službama, da pomognu ovoj dvočlanoj porodici, ali i stanarima jer su ugroženi zbog smrada, ali da odgovor nikada nisu dobili.

- Sin je retko izlazio iz stana - pričaju komšije. - Često smo mogli da ga vidimo kako viri kroz prozor. Njegov otac je odlazio u nabavke i šetnje, a bilo nam je čudno kada ga nismo videli poslednjih nekoliko dana i kada je smrad iz njihovog stana na prvom spratu postao nepodnošljiv. Tada smo pozvali policiju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)