MUČILA JU JE JEDNA ČINjENICA... Detalji stravičnog ubistva u Zrenjaninu, Stanislava ga ubadala sa dva noža u glavu i grudi

B. Grujić

08. 09. 2020. u 21:27

МУЧИЛА ЈУ ЈЕ ЈЕДНА ЧИЊЕНИЦА... Детаљи стравичног убиства у Зрењанину, Станислава га убадала са два ножа у главу и груди

Foto Fejsbuk

STANISLAVA Milkovski Bandulj (41), poreklom iz Jarkovca, uhapšena je zbog sumnje da je juče u ranim jutarnjim časovima u zrenjaninskom naselju Stari Bagljaš, u Ulici heroja Pinkija, sa više uboda nožem usmrtila svog dve godine mlađeg supruga Branislava Milkovskog.

Njoj je određen pritvor u trajanju do 48 sati.

Uzrok ove porodične tragedije, u kojoj je, kako se sumnja, nekadašnja profesorka opštetehničkog obrazovanja u zrenjaninskoj OŠ "Petar Petrović Njegoš", usmrtila svog supruga programera u kompaniji "Levi 9" i to pred očima njihove petogodišnje ćerkice, zasad nije poznat. Kada je stigla ekipa Hitne pomoći, on je još davao znake života, ali je ubrzo izdahnuo.

POKUŠAO DA POBEGNE KROZ PROZOR

NESREĆNI Bane, kako su ga prijatelji zvali, nakon što ga je supruga najpre napala nožem u kući, pokušao je, iako ranjen, da kroz prozor pobegne na ulicu. Stanislava ga je tu sustigla, ispred ulaznih vrata, držeći u ruci dva velika noža.

Nastavila je da ga ubada u grudi i glavu drugim nožem, potvrđuju iskazi nekih očevidaca. Srušio se na ulici, gde su ga komšije zatekle u lokvi krvi i pozvale policiju.

Kako kažu neki poznanici ove porodice, koja se ovde nedavno doselila, Stanislava je nakon porođaja imala izvesnih psihičkih problema.

ZLOČIN Ispred kuće u kojoj se dogodilo ubistvo i dalje su vidljivi tragovi krvi, Foto privatna arhiva

Foto privatna arhiva

- Više puta je davala otkaz, pa se vraćala na posao, a kako je ispričala jednoj poznanici, mučila ju je činjenica da je posao dobila preko veze - kaže jedan od komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

U Ulici heroja Pinkija juče mnogi čak nisu ni čuli šta se dogodilo.

- Ovde uglavnom žive mlađi ljudi koji su se nedavno doselili i preuredili ili izgradili nove kuće. Gotovo nikoga ne poznajem, ali nisam čuo da su se svađali. Uglavnom su mirno živeli i mnogo radili - kaže starija meštanka, koja je čula da je Stanislava ponovo trudna.

Nakon tragedije, devojčica je odvedena u Centar za socijalni rad.

- Deca su nam se često igrala zajedno. Fina i mirna devojčica, a supruga i ja imali smo utisak, da su i roditelji, inače intelektualci, smerni i tihi ljudi. Ovo nas je sve šokiralo - kaže komšija iz ulice.

Niko u osnovnoj školi, gde je Stanislava bila zaposlena do pre godinu dana, kao nastavnik informatike i opštetehničkog obrazovanja, kao ni u programerskoj kompaniji u kojoj je radio pokojni Branislav, juče nije bio raspoložen da daje bilo kakve izjave.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ranjen

09.09.2020. 02:22

@maniks - Jedva uz madljudske napore si ma nogama. Zena je tada 10 puta jaca kad ne mozes ni da stojis. Kakva tikva, glavi ti se vrti ne vidis, a svestan si. Ma ulicu izasao u nadi fa ce neko priskociti mu u pomoc

Svetabas

09.09.2020. 06:27

@maniks - Da joj razbije tikvu? Dugogodisnja robija! Samo zato sto je muskarac. Ova ce se izvuci sa opomenom, ukorom, "nemoj vise"... Samo zato sto je zena. A covek je, verovatno, bio previse dobar. A ova ce naci novog kretena. A dete? Nema ravnopravnosti polova, muskarci su izuzetno ugrozeni. Ko se vukao po Centrima za socijalni rad, zna. Porazavajuce je sto su muskarci tretirani kao niza vrsta, neandertalci, sta li. Zena moze da se drogira, kur.., kolje po ulici, ako je muskarac neobrijan, ili mu cipele nisu savrseno uglancane:"AHA...VIDI GA!!!" I dete pripada majci. Tako I sada. Coveka nema I nikome nista. A ona ce da seta sa osmehom na licu kao JAKA zena. I ko zna sta pricati detetu o ocu. Kao Tanja Savic npr. E, drzavo...

Dragana

09.09.2020. 00:14

Jadno dete šta je preživel.Velika trauma.I dodatno,jer ostaje bez oba roditelja,na neki način. Strahota!Dva noža!Leči li neko ovakve bolesnike,prati li se tok njihovog lečenja,života?Da li postoji nikakva interesovanje za njih:sa kim i gde žive?Nije izgubljen samo jedan život.Taj čovek je stradao kao muž,a izgubljen kao otac,verovatno i kao sin,brat,kao radnik. Dete ostaje sa traumom i samo.I tako dalje.Institicije nisu funkcionalne u ovom domenu.

Sale

10.09.2020. 05:41

Ono što je tabu u Srbiji, jeste nasilje nad muškarcima!Upravo ti muškarci koji to preživljavaju-ćute!Zašto?Počevši od osude okoline koja po automatizmu svu krivicu prebacuje na muškarca, do osude samih muškaraca koji ih smatraju "muškarcima manje vrednim", jer po tradiciji se zna, ko u porodici nosi pantalone!Poznajem dosta bliskih prijatelja koji su se žalili na mobing koji se dešava od strane ženskog nadređenog, do nasilja u porodici koje upravo sporovodi žena, najčešće supruga,neretko udružena sa decom!Nisam muški šovinista, ali u obilju priča o nasilju nad ženama, koje naravno nisu bezazlene, o na sva zvona "pravima žena", postoji i druga strana priče koju Srbija ne vidi i ne čuje.Ovo što se desilo,ma šta razlog bio ili ne, još je jedan tužan dokaz toga.