MAJKA JE ČUPALA KOSU I JAUKALA: Potresne scene na jezeru kod Lazarevca gde su se udavila braća - bilo je jezivo gledati sve to

J. D. LjUTIĆ

24. 08. 2020. u 07:00

VELIKA drama, a potom i tragedija dogodila se juče, nešto posle 14 časova, na jezeru Očaga kod Lazarevca, u kojem su se udavila rođena braća, D. M. (5) i D. M.(7).

МАЈКА ЈЕ ЧУПАЛА КОСУ И ЈАУКАЛА: Потресне сцене на језеру код Лазаревца где су се удавила браћа - било је језиво гледати све то

Foto A. Dobrijević

Dečaci su na obalu izvučeni u besvesnom stanju, pa su i pored svih napora lekara Hitne pomoći i reanimacije koja je trajala više od sat vremena, braća, nažalost, preminula.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, braća su juče, zajedno sa majkom i ocem, kao i mlađom sestrom, bebom od dve godine, došli da se sunčaju, kupaju i igraju na jezeru. Sa ovom porodicom je bila još jedna, takođe sa decom.

Niko nije slutio da će se dogoditi tragedija.

- Videla sam dečake kako se brčkaju u plićaku - kaže žena koja se u tom trenutku nalazila na kupalištu. - Roditelji su, takođe, bili sa njima. Nakon nekog vremena, videla sam roditelje kako se i dalje brčkaju sa bebom u plićaku, dok su dečaci negde nestali.

Foto A. Dobrijević

Njihov nestanak prva je primetila majka, koja je počela da doziva sinove. Kako se nisu javljali ni posle 15-20 minuta, roditelji su alarmirali spasioce. Naša sagovornica nastavlja:

- Videla sam da su spasioci počeli da traže dečake duž obale, a pridružili su im se, osim roditelja, i neki kupači. Zvali smo po imenu dečake, ali ni traga od njih. Onda su spasioci ušli u jezero i zaronili...

OPASNO

OVO jezero ima plažu dužine pedesetak metara, sa koje se ulazi u plićak, gde se deca uglavnom i kupaju. Desetak metara sa obe strane plaže već je druga priča. Na tim mestima, čim se uđe u vodu, dubina prelazi pet do šest metara, te se tu malo ko kupa, pa ih izbegavaju i vrsni plivači.

Jedan od njih izneo je na obalu najpre jednog, a vrlo brzo nakon toga njegov kolega i - drugog mališana, koji su inače bili neplivači. Takođe, na licu mesta se pronela i vest da je jedan od braće imao epilepsiju, te da je možda imao epi-napad kad je ušao u vodu, te je za sobom, kako se sumnja, povukao i brata koji je pokušao da mu pomogne.

Obojica dečaka kada su izvučena iz jezera bila su bez svesti. Na licu mesta spasioci su pokušali da im pruže prvu pomoć, a pozvane su i policija i Hitna pomoć.

- Bilo je jezivo gledati sve to! Majka je čupala kosu, jaukala... Otac isto. Pa, naočigled roditelja i ljudi koji su se nalazili na jezeru, a bilo ih je bar stotinak, da se deca dave i da niko to ne vidi i ne čuje... Strašno - govore svedoci tragedije.

UTAPANjA KRAJ KLADOVA I KOD KOSTOLCA

TRAGEDIJA U Kladovu. Pripadnici Žandarmerije do zaključenja ovog broja su tragali za telom B. M. (43) iz Kladova, radnikom "Đerdap usluga", za koga se sumnja da se u noći između subote i nedelje utopio na plaži. Njegove stvari pronašli su na obali prijatelji, a kako juče ujutro nije došao kući, alarmirali su policiju. Takođe juče po podne u Dunavu kod Kostolca utopio se muškarac V. A. (37).

Iako veliki broj građana leti odlazi na plaže na rekama u okruženju, gotovo ni na jednoj nema spasilaca, čak ni kada su u pitanju uređene plaže. Nažalost, uređenih je znatno manje nego ranijih godina, a jedna od reprezentativnijih je ova u Kladovu, smeštena u centru dunavske varoši.

S.M.J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)