OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE DOŠLO DO NESREĆE: Kako su stradali Saša i njegova ćerka Marija iz Bora

J. ILIĆ / V. ĐORĐEVIĆ

20. 08. 2020. u 07:00

SAŠA Čanković (45) i njegova ćerka Marija (17) iz Bora nastradali su u utorak oko 18.20 u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Mihajlovac, u blizini Smedereva.

ОТКРИВЕНО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ДОШЛО ДО НЕСРЕЋЕ: Како су страдали Саша и његова ћерка Марија из Бора

Privatna arhiva

 Do nesreće je došlo kada je Saša, koji je upravljao motociklom marke "honda CBR 1100", u desnoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom.

Motocikl je, prema nezvaničnim informacijama, prešao preko brze trake i nekoliko stotina metara išao uz bankinu, koja deli trake auto-puta, dok je Saša, verovatno, pokušavao da povrati kontrolu nad dvotočkašem. Tragedija, nažalost, nije mogla da bude izbegnuta. Na mestu pogibije istražni organi zatekli su stravičan prizor.

- Oboje su nastradali na licu mesta. Naložena je obdukcija i uzorkovanje krvi vozača - rekao je za "Novosti" Aleksandar Milošević, zamenik Osnovnog javnog tužioca u Smederevu, koji je obavio uviđaj.

Fejsbuk

Prema njegovim rečima, zasada nema indicija da je drugo vozilo prouzrokovalo nesreću. Motocikl se, po svemu sudeći, kretao većom brzinom, a kolovoz je bio vlažan, jer je kiša počela da pada. U trenutku nesreće i otac i ćerka imali su zaštitne kacige i ostalu opremu.

- Saša je sa Marijom pošao u Smederevo, jer je ona tamo trebalo da završi neke privatne poslove - pričaju nam članovi moto-bajk kluba Rolling Wheels, čiji je i Saša bio član. - Uvek je bio pažljiv vozač. Čak je, da bi bio siguran, uzeo motor od svog brata jer je bio potpuno sređen i u perfektnom stanju. Najverovatnije ih je oluja "bacila" na ogradu.

Čanković je pored ćerke imao i sina od deset godina. Nedavno se vratio iz Kanade gde je radio. Nameravao je da se, kada mu deca porastu, preseli tamo.

- Ponovo je aplicirao i dobio dozvolu da se vrati u Kanadu - nastavljaju njegovi prijatelji. - Navodno, kobnog dana pošao je sa ćerkom da se provoza, završe neke poslove i tako proslavi što je dobio vizu. Oko 16 časova se javio supruzi da kreću kući, jer se vreme pogoršalo. Nažalost, nikada se nije vratio u Bor.

Novosti

Saša je voleo motore, ali je bio vrlo pažljiv. Nikada nije napravio ni najmanji prekršaj. Nekada je radio u Fabrici opreme i delova, dok ta firma nije privatizovana, nakon čega je sa bratom otvorio metalostrugarsku radnju u garaži.

- Bio je potpuno korektan čovek - u suzama je njegov najbolji prijatelj, koji nije želeo da mu pominjemo ime. - On nikada ne bi vozio tako da ugrozi bilo koga, naročito ne ćerku, koju je neizmerno voleo.

Sašina supruga i brat su otišli na lice mesta, da bi videli kako je došlo do nesreće, i da preuzmu Sašino i Marijino telo. Sahrana će se, najverovatnije, obaviti sutra, na Novom groblju u Boru.

ŽELELA DA BUDE GLUMICA

U BORSKOM Centru za kulturu kažu da je Marija obožavala glumu.

- Od 2012. kada smo pokrenuli taj program, Sašina ćerka je stalno dolazila na probe - kaže Simonida Gavrić, rukovodilac tog programa. - Bila je vrlo talentovana i nikada nije propustila nijedan čas. Čak je pominjala i da bi volela da joj gluma bude životni poziv, ali ju je prerana smrt sprečila u ostvarenju sna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a