UŠAO U VODU SA 2,43 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Završena obdukcija tela Aleksandra koji se utopio u Bubličkom jezeru

Novosti online

12. 08. 2020. u 22:21

ALEKSANDAR P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe, koji je 4. avgusta nađen mrtav u Bubličkom jezeru, imao je 2.43 promila alkohola u krvi u mometu kada se utopio, pokazala je obdukcija.

УШАО У ВОДУ СА 2,43 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Завршена обдукција тела Александра који се утопио у Бубличком језеру

Foto: Facebook

Tužilaštvu je Institut za sudsku medicinu u Nišu dostavio obdukcioni nalaz mladića. Taj rezulat je odagnao svaku sumnju koja se u javnosti pojavila proteklih dana da je mladić preminuo pod sumnjivim okolnostima, možda i nasilno, a ne da je žrtva nesreće - utapanja.

Mladić je u nedelju, 2. avgusta, sa društvom iz Lukomira, otišao na Bubličko jezero, udaljeno 30-tak kilometara od njihovog mesta. Nekoliko sati su bili tamo, i po svemu sudeći su se opustili uz alkohol.

Naime, kako se ranije pisalo, popodne je Aleksandar drugarima rekao "idem u wc i brzo se vraćam". Ostavio je svoj mobilni telefon, papuče, majicu, pantalone i otišao. Upravo to što je ostavio mobilni telefon ukazivalo je da je nameravo da se odmah vrati. Zašto je međutim ušao u vodu, kada je, kako su kasnije pokazali rezultati, bio pijan, ostaće nepoznanica. Kako se međutim nije vratio, niti ga je ko video u vodi ili na obali, drugovi su obavestili policiju. Počela je potraga za mladićem na obali jezera, ubrzo su došli i otac i rođaci mladića. Do kasno uveče tragali su za njim, ali bez uspeha.

I tokom slećeg dana nastavljena je potraga, takođe bezuspešno i tek je u utorak, u 6.30 sati, u plićaku, na neuređenom kupalištu u blizini Žitnog Potoka, ugledao je mladićev ujak.

Ilustracij/Predrag Mitić

Izjava jedne žene unela pometnju

Nakon nalaženja tela sumnju da je mladić možda usmrćen, a ne da je utopio, unela je izjava jedne starije žene. Naime, pojedini mediji su objavili da je ona izjavila kako je videla nekoliko mladića iz džipa u jezero bacaju telo Aleksandra P.

Proveravana je svaka informacija koja je stigla istražiteljima, a koja je mogla da rasvetli okolnosti smrti 20-godišnjaka iz Lukomira. Obdukcija je potvrdila prvobitnu sumnju da se Aleksandar P. utopio.

"Od alkohola se otežano kretao, govorio"

Alko-test je pokazao da je Aleksandar P. imao 2.43 promila alkohola u krvi. Ta količina alkohola ukazuju na pijanstvo, i osoba ne može da uskladi pokrete, otežano se kreće, govori i raspoženje joj oscilira. Osim što se vozači upozoravaju da ne piju pre nego što sednu za volan, isti apel ili savet se upućuju i plivačima pre ulaska u vodu, jer alkohol dehidrira telo, umanjuje uračunljivost i opterećuje jetru.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života